17ο Συνέδριο ΕΕΔΥΕ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

Το 17ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ που συνήλθε στην Αθήνα 6-7 Δεκέμβρη 2014 εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Καταδικάζει την τουρκική κατοχή, την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και την παρουσία πολεμικών και ερευνητικών Τουρκικών σκαφών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Το 17ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ που συνήλθε στην Αθήνα 6-7 Δεκέμβρη 2014 εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Καταδικάζει την τουρκική κατοχή, την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και την παρουσία πολεμικών και ερευνητικών Τουρκικών σκαφών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Το 17ο   συνέδριο της ΕΕΔΥΕ αντιτίθενται σε κάθε διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση, σε ένα νέο «Σχέδιο Ανάν».

Θεωρεί πρόκληση με πολύ επικίνδυνες διαστάσεις την ένταξη της Κύπρου, στο Νατοικό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη».

Το 17ο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ απαιτεί τον τερματισμό της Τουρκικής κατοχής και αγωνίζεται για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.

Ενδιαφέροντα άρθρα