ΕΔΥΕΘ – 5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΕΔΥΕΘ – 5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λόγω απρόβλεπτων συνθηκών η ώρα εκκίνησης του αγώνα δρόμου έχει μεταφερθεί στις 19:00 το απόγευμα.

Σήμερα η μεγαλύτερη τιμή στον Μαραθωνοδρόμο και Αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών, για τα οποία αυτός θυσιάστηκε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ● 6 ΜΑΗ 2018 ● ωρα 19:00

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μέχρι την Κεντρική Πύλη του Λιμανιού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λόγω απρόβλεπτων συνθηκών η ώρα εκκίνησης του αγώνα δρόμου έχει μεταφερθεί στις 19:00 το απόγευμα.

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ
ενάντια στους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΣ!
τιμούμε τον Μαραθωνοδρόμο και Αγωνιστή της Ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Η διαδρομή  

Ο Αγώνας Δρόμου έχει μήκος 5.000 μέτρων και ώρα εκκίνησης αυστηρά τις 19.00 το απόγευμα. Θα έχει ως αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη (πλατεία μπροστά στην κεντρική είσοδο) και ακολουθώντας την Νέα και την Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης θα καταλήξει στην Κεντρική πύλη του Λιμανιού (ΟΛΘ), στη συμβολή της Λεωφ Νίκης και της οδού Σαλαμίνος. Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.  

Θα υπάρχει και η εναλλακτική διαδρομή των 1.500 μέτρων από το Λευκό Πύργο μέχρι την Κεντρική πύλη του Λιμανιού. 

Στο Δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στην περιοχή του Λευκού Πύργου, ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων, που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ, θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοσή τους στον τερματισμό.  

Για τον δρόμο των 1.500μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή άλλου κηδεμόνα.  

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των συμμετεχόντων με τη συνδρομή ιατρών.  

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, και συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις από κανέναν δρομέα αφού όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.  

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν στην εκκίνηση αναμνηστικό καπελάκι και κατά τον τερματισμό τους αναμνηστικό δίπλωμα.

Κανείς εφησυχασμός – κανένας εφησυχασμένος!  

Στη «γειτονιά μας» έχουν μαζευτεί ένα σωρό ξένοι στρατοί. Το Αιγαίο, η Μαύρη Θάλασσα, η Μεσόγειος έχουν μετατραπεί σε θάλασσες συγκέντρωσης τεράστιων ναυτικών στρατιωτικών δυνάμεων.   Στα Βαλκάνια «κονταροχτυπιούνται» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, για να εξασφαλίσει ο καθένας καλύτερες θέσεις και μεγαλύτερα κέρδη για τους δικούς του επιχειρηματίες. Για το λόγο αυτό προωθείται ταχύτατα η ολοκλήρωση της ΝΑΤΟποίησης της περιοχής. Αυτό που ενδιαφέρει ΗΠΑ και ΕΕ, είναι η γρήγορη ένταξη της ΠΓΔΜ, αλλά και της Σερβία, στο ΝΑΤΟ, ώστε να ενισχυθούν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων έναντι αυτών της Ρωσίας και της Κίνας. Αυξάνει επικίνδυνα η τουρκική επιθετικότητα ενάντια στην Ελλάδα σε στεριά και θάλασσα.

Σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό οι λαοί πληρώνουν βαρύ τίμημα! Είναι βαριές οι ευθύνες όσων εφησυχάζουν το λαό και τη νεολαία για τους κινδύνους που δημιουργούνται!

Όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκη βάση, σε ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες.

 • Στην Κρήτη αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται η ήδη τεράστια αεροναυτική βάση της Σούδας.
 • Στην αεροπορική βάση του Άραξου προχωράνε οι εργασίες για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων.
 • Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε ΝΑΤΟϊκό λιμάνι και σε Βάση ελικοπτέρων.
 • Στο Νεώριο της Σύρου η εξαγορά του Ναυπηγείου συνοδεύεται με την εγκατάσταση νέας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ.
 • Το Άκτιο χρησιμοποιείται διαχρονικά ως βάση εξυπηρέτησης των ΝΑΤΟϊκών AWΑCS.
 • Η Λάρισα που «φιλοξενεί» ήδη το Στρατηγείο Αυτόνομων Στρατιωτικών Επιχειρήσεων της ΕΕ, τώρα μετατρέπεται και σε χώρο στάθμευσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) των ΗΠΑ.
 • Στη Θεσσαλονίκη το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο του 3ου Σώματος Στρατού αποτελεί Κέντρο Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, στις επιδρομές του κατά των λαών.

Με τις συμφωνίες, που έχουν υπογραφεί, παραχωρούνται κάθε είδους υποδομές (οδικά δίκτυα, λιμάνια, αεροδρόμια), ο εθνικός εναέριος χώρος και τα χωρικά μας ύδατα, στους ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές. Για τα συμφέροντα των «πετρελαιάδων» μετατρέπουν το Αιγαίο σε θάλασσα πολέμου, σε θάλασσα νεκρών!

Αλήθεια, ποιος σήμερα δεν καταλαβαίνει, ότι ο ΝΑΤΟϊκός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο, για να στηρίξει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, που ορέγονται τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου της περιοχής και όχι για να προστατέψει τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες από την τραγική τους μοίρα;

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ούτε μπορούν, ούτε και θέλουν να προστατέψουν ή να «σώσουν» το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Ποτέ τους και πουθενά δεν το έχουν κάνει εξάλλου! Για να αρπάξουν τον πλούτο μας Έχουν έρθει!

Ήρθαν για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των αμερικανικών και των άλλων πολυεθνικών του πετρελαίου, που θέλουν να αρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας και της Κύπρου. Στο παιχνίδι της αρπαγής του πλούτου των λαών της περιοχής συμμετέχουν και τα ρωσικά μονοπώλια του κλάδου, που έχουν πάρει άδεια εκμετάλλευσης του τεράστιου αιγυπτιακού κοιτάσματος φυσικού αερίου.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!

Αυτές οι επικίνδυνες συνθήκες βάζουν νέες ευθύνες στους εργαζόμενους, στους νέους, σ’ όλους μας.

 • Χρειάζεται να πλατύνει και να δυναμώσει το κίνημα της Ειρήνης.
 • Τα ΝΑΤΟϊκά και όποια άλλα στρατεύματά δεν εξασφαλίζουν ούτε τη σταθερότητα ούτε την ειρήνη. Αντίθετα δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές συγκρούσεις. Ζητούμε άμεσα να φύγουν!
 • Να κλείσουν όλες οι ξένες Βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις
 • Τα στρατευμένα παιδιά του λαού δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, να επιστρέψουν άμεσα, όσοι βρίσκονται εκτός Ελλάδας.
 • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών, που τα καθορίζουν.

Οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους. Έχουν τα ίδια προβλήματα κι έχουν συμφέρον μαζί να τα λύσουν. Ενάντια στους εκμεταλλευτές, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας – γιατρός, με έντονη κοινωνική ευαισθησία και πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά.

Όταν δολοφονήθηκε στις 23 Μάη 1963 στη Θεσσαλονίκη από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του επίσημου κράτους, ήταν Βουλευτής της ΕΔΑ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – ΕΕΔΥΕ, ήταν μαχητικός κι αφοσιωμένος αγωνιστής ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο, ενάντια στην αμερικανονατοϊκή στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα για πολλά χρόνια ήταν ένας διακεκριμένος αθλητής του στίβου, πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανιονίκης, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα η μεγαλύτερη τιμή στον Μαραθωνοδρόμο και Αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών, για τα οποία αυτός θυσιάστηκε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ● 6 ΜΑΗ 2018 ● ωρα 19:00

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μέχρι την Κεντρική Πύλη του Λιμανιού

Με τη στήριξη του ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ, της ΕΠΣΜ, της ΕΚΑΣΘ κι άλλων αθλητικών φορέων, Κοινοτήτων απεξάρτησης, μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες στο site της ΕΕΔΥΕ: www.eedye.gr
Δηλώσεις συμμετοχής στην ΕΔΥΕΘ, στα τηλέφωνα 697.979.8500 & 698.723.5644 και στη διεύθυνση

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια