Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας: εκδήλωση με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, ευρύτερη περιοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας»

Επιτροπή  Ειρήνης Λάρισας: εκδήλωση με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, ευρύτερη περιοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας»

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, ευρύτερη περιοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας» πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Μάρτη, στο Επιμελητήριο Λάρισας, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, ευρύτερη περιοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας» πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Μάρτη, στο Επιμελητήριο Λάρισας, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Μ. Ανατολή, συνολικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου να βρίσκονται σε εξέλιξη, με θερμές εστίες να εκδηλώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, αναλαμβάνει το ρόλο του σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή και εμπλέκει τη χώρα μας ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των επικίνδυνων εξελίξεων, στο όνομα της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης και της μετατροπής της χώρας μας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, με επικίνδυνες συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Αναβαθμίζει όλο το πλέγμα βάσεων και στρατηγείων που βρίσκονται στη χώρα μας, συζητά για πιθανή μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, τη δημιουργία νέων υποδομών -με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης- χαιρετίζει τη μετεγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, κόβει παροχές από την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια για να φιγουράρει στη 2η θέση μετά τις ΗΠΑ ανάμεσα στις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν το 2.3% του ΑΕΠ, για τις ανάγκες του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Ιδιαίτερα η Λάρισα και η περιοχή της Θεσσαλίας έχουν πείρα από το βρώμικο ρόλο που έπαιξε διαχρονικά το στρατηγείο της ΕΕ σε μια σειρά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, με πιο χαρακτηριστική την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου ανέλαβε ρόλο συντονιστή στις εκεί επιχειρήσεις.

Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας την τελευταία περίοδο, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία, η σύλληψη των 2 στρατιωτικών στον Έβρο, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ αποδεικνύουν όχι μόνο ότι τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας με ένα θερμό επεισόδιο να είναι πολύ πιθανό, αλλά την ίδια στιγμή καταρρίπτουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιαστούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ ως εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Η όποια επίλυση προτείνουν για το Κυπριακό, αλλά και για το Αιγαίο κινείται στη βάση της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην περιοχή, προς όφελος πάντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Αντίστοιχα στα Βαλκάνια η όλη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος γύρω από την ονοματολογία της ΠΓΔΜ, με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του Ιούλιο του 2018, εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια για ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο λαός μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση. Η δικαιολογημένη ανησυχία χρειάζεται να γίνει οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Απευθυνόμαστε πλατιά στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στις γυναίκες, στη νεολαία, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος διεκδικώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟικές αποστολές, το κλείσιμο του στρατηγείου στη Λάρισα, της βάσης στη Σούδα και όλων των βάσεων και στρατηγείων, την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια