Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο NATO

Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο NATO

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), συμμετέχει στην καμπάνιά του «Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ», με αφορμή τη Σύνοδο του ιμπεριαλιστικού – δολοφονικού οργανισμού, που θα διεξαχθεί στις 4 – 5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία.

Logo_EEDYE_originalΗ Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ),  ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), συμμετέχει στην καμπάνιά του «Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ», με αφορμή τη Σύνοδο του ιμπεριαλιστικού – δολοφονικού οργανισμού, που θα διεξαχθεί στις 4 – 5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία.

Στο σχετικό κάλεσμά του το ΠΣΕ σημειώνει: «Καλούμε όλες τις φιλειρηνικές οργανώσεις, κινήματα και τους λαούς να οργανώσουν στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Μέρας Παγκόσμιας Δράσης, πρωτοβουλίες ενάντια στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας τη διάλυσή του».

Οι εκδηλώσεις της ΕΔΥΕΘ

Η ΕΔΥΕΘ τιμώντας τα 65 χρόνια ζωής και δράσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης διοργανώνει δύο κεντρικές εκδηλώσεις:

  •         Συμμετοχή στην καθιερωμένη διοργάνωση «Βαλκανική Πλατεία» (στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών) με περίπτερο από 1 έως 7 του Σεπτέμβρη.
  •        Επίσης οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις πληρώνονται με το αίμα των λαών», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτέμβρη στο χώρο της «Βαλκανικής Πλατείας» (Πάρκινγκ του Δήμου), ώρα 20:00 με ομιλητές τους:

–   Νίκο Ζώκα, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη,

–   Μπάμπη Βέλλη, Μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

–   Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Σπυριδάκης, Πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.

  •        Εκδήλωση αφιερωμένη στο δολοφονημένο από τη Χούντα αγωνιστή Γιάννη Χαλκίδη – μέλος του ΚΚΕ, Γραμματέας της «Νεολαίας Λαμπράκη» Αμπελόκηπων και μέλος του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ), στις 4 Σεπτέμβρη ώρα 20:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων με ομιλητή το Μιχάλη Σπυριδάκη, Πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ και συναγωνιστή του Γιάννη Χαλκίδη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Αμπελοκήπων, μέλος της ΟΓΕ.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τα μέλη και του φίλους της, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις της.

Κάλεσμα σε Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο NATO

 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια