Να σκέφτεσαι τους άλλους

Να σκέφτεσαι τους άλλους

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την 1η Ιούνη 2017,η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου, με την παρουσίαση των δημιουργιών των μαθητών από 11 σχολεία του δήμου, εμπνευσμένες από το ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή, Μαχμούτ Νταρουίς, «Να σκέφτεσαι τους άλλους».

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την 1η Ιούνη 2017, η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου, με την παρουσίαση των δημιουργιών των μαθητών από 11 σχολεία του δήμου, εμπνευσμένες από το ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή, Μαχμούτ Νταρουίς, «Να σκέφτεσαι τους άλλους».

Οι μαθητές που πήραν μέρος, εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά τους  παρευρισκόμενους, όχι μόνο με τις πάνω από 300 ζωγραφιές τους, αλλά και με τα ποιήματα, τα θεατρικά δρώμενα, αλλά και τα τραγούδια τους. Δεκάδες οι μαθητές επί σκηνής, με τη βοήθεια βέβαια των δασκάλων τους, οι οποίοι πρόθυμα βοήθησαν, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα αλλά κυρίως τις ευαισθησίες , τις ανησυχίες ,αλλά και τη θέλησή τους, για ένα κόσμο καλύτερο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς πείνα και εξαθλίωση, χωρίς προσφυγιά και πόλεμο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε, με την απαγγελία του ποιήματος «Να σκέφτεσαι τους άλλους», στη συνέχεια έγινε ομιλία από μέλος της γραμματείας της επιτροπής, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε :

«…Αλληλεγγύη δεν είναι η φιλανθρωπία, ούτε ο οίκτος κι η συμπόνια αλλά το χέρι που απλώνουμε σε κείνον που πάει να σηκωθεί -ώστε να παλέψει πλάι μας-, να δυναμώσει τη δύναμη που έχουμε σαν ομάδα ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τους άδικους πολέμους που προκαλούν χιλιάδες αθώα θύματα, είτε στη χώρα που βομβαρδίζεται είτε σε κείνες που βομβαρδίζουν. …..

Πολλές φωτιές καίνε γύρω μας ,στη γειτονιά μας. Η χώρα μας συμμετέχει  σε πολεμικές ασκήσεις αυξημένης σημασίας (κάνει προετοιμασίες πολέμου δηλαδή). Ταυτόχρονα, παραχωρεί το έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσά της, στις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Είναι διάσπαρτη με βάσεις και στρατηγεία που λειτουργούν για επιθετικούς σκοπούς, Φιλοξενεί  και επεκτείνει τη βάση της Σούδας, επιδιώκει να φτιάξει και νέα βάση στην Κάρπαθο, κάνοντάς τες ορμητήρια θανάτου στους πολέμους ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Μάλιστα υπάρχουν και δικοί μας φαντάροι που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα της χώρας μας που εκτός των άλλων  επιβαρύνουν με πολλούς εξοπλισμούς και υπέρογκα ποσά τον προϋπολογισμό της , σε συνθήκες κρίσης και φτώχιας.

Ανησυχούμε   ιδιαίτερα και   καταγγέλλουμε   τους  χειρισμούς  της κυβέρνησης   που εμπλέκουν τη χώρα και  το λαό μας σ’  αυτούς τους ανταγωνισμούς.

Με αφετηρία λοιπόν τη συνέχιση της προσπάθειάς μας για τρίτη χρονιά δίνουμε τα χέρια και προχωράμε πλάι-πλάι, δεμένοι με τον κοινό αγώνα για καλύτερη ζωή. ….»

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις δράσεις των μαθητών, ενώ στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά της ΕΕΔΥΕ, σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια