Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη ενάντια στην ισραηλινή κατοχή

Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη ενάντια στην ισραηλινή κατοχή

Την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή της στην ισραηλινή κατοχή και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ τον αιματοκυλά, εκφράζει η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, που θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά», αναφέρει και επισημαίνει:

«H τεράστια προβολή των θέσεων του Ισραήλ από τα ΜΜΕ, η προπαγάνδα και τα Fake news που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες δίνουν την εικόνα πως το Ισραήλ είναι ένα φιλειρηνικό κράτος που δέχτηκε επίθεση από κάποιους πολεμοχαρείς που θέλουν να εισβάλουν στο Ισραήλ. Κρύβουν με επιδέξιο τρόπο την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών εδώ και δεκαετίες από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τις τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, τις εφόδους σε σπίτια αμάχων, τους 220 Παλαιστίνιους νεκρούς πριν τις τελευταίες συγκρούσεις, τη χρησιμοποίηση  απαγορευμένων βομβών φωσφόρου από τον ισραηλινό στρατό, τα τείχη-φράχτες, ότι 2,5 εκατομμύρια κόσμος ζει σε μια λωρίδα γης σε έκταση σαν την Άνδρο, χωρίς νερό, καύσιμα και τρόφιμα και έναν κατάλογο με φρικαλεότητες που δεν έχει τελειωμό.

Οι ισαποστάκηδες και αυτοί που μιλάνε για νόμιμη άμυνα του Ισραήλ δεν έβγαζαν άχνα τόσα χρόνια μπροστά στο έγκλημα στη Παλαιστίνη και κάθονται προσοχή στο κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ που είναι τα στηρίγματα του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ μας μπλέκουν όλο και πιο πολύ στο παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών. Στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης ισχύει η απαράδεκτη συμφωνία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που καθιστά το αεροδρόμιο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης ΝΑΤΟικών πιλότων και ταυτόχρονα, “αναβαθμίζει” τη Μεσσήνη και την Καλαμάτα σε πολεμικό στόχο στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Η φρεγάτα “Ψαρά” είναι στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με πάνω από 200 άτομα πλήρωμα, μια ανάσα από την Παλαιστίνη.    

Εκφράζουμε την αμέριστη μας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός ήταν πάντα με το μέρος της κατεχόμενης Παλαιστίνης ανεξάρτητα από την κομματική του στήριξη για αυτό και έχουν κάνει αυτό τον πρωτοφανή πόλεμο προπαγάνδας τις τελευταίες ημέρες υπέρ του Ισραήλ».

Παράλληλα, η Επιτροπή δυναμώνει τον αγώνα της για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» από τη Μέση Ανατολή.
  • Να σταματήσει η συμφωνία με το Ισραήλ και η ΝΑΤΟική εκπαίδευση  πιλότων στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια