Κινητοποίηση ΣΕΤΗΠ – ΟΓΕ – ΕΕΔΥΕ

Κινητοποίηση ΣΕΤΗΠ – ΟΓΕ – ΕΕΔΥΕ

Δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στην Καλλιθέα, πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Μάρτη 2018 το ΣΕΤΗΠ, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΝΑΤΟ και στην οποία καλούσε την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στην Καλλιθέα, πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Μάρτη 2018 το ΣΕΤΗΠ, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΝΑΤΟ και στην οποία καλούσε την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της αναπληρώτριας γενικής γραμματέα του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller και την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο υπουργείο με θέμα: «Το ΝΑΤΟ που μπορεί να μην ξέρετε – Ασφάλεια και άμυνα πέρα από τις παλιές βασικές έννοιες». 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ, οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ, η ΕΣΚ-ΟΤΕ και το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet – Netmed».

«Οι γυναίκες απαιτούμε, έξω από το ΝΑΤΟ που σπέρνει πολέμους – προσφυγιά», ανέγραφε το πανό της ΟΓΕ και το ΣΕΤΗΠ στο δικό του πανό σημείωνε πως «με βόμβες και ναπάλμ σκοτώνετε λαούς, συνένοχους δε θα ‘χετε τους εργαζόμενους».

Επίσης, με μία φωνή, οι συγκεντρωμένοι υπογράμμισαν: «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα, τα σύνορα χαράζουν» και «κλείστε τις βάσεις, φέρτε και τα πλοία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε τον αγώνα που κάνετε, γιατί το ΝΑΤΟ ο λαός μας το ξέρει πολύ καλά και δεν χρειάζεται να μας το μάθουν τώρα. Το ξέρουν και οι λαοί της περιοχής με το αίμα που έχουν χύσει γι’ αυτό. Το ΝΑΤΟ είναι το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, παλεύει για την κερδοφορία των μονοπωλίων και γι’ αυτό χαράζει νέα σύνορα, που είναι όμως χαραγμένα με το αίμα των λαών. Το ΝΑΤΟ θέλει να ελέγχει τους ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς της περιοχής και για αυτό δεν διστάζει να διαλύει χώρες και να χαράζει νέα σύνορα. Να διώχνει τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους, να τους κάνει πρόσφυγες και να τους οδηγεί στην απελπισία. Το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός που δεν υπηρετεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας, γιατί είναι γνωστό ότι δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Τα σύνορά μας αμφισβητούνται ακριβώς γιατί συμμετέχουμε στο ΝΑΤΟ».

Επίσης, αναρωτήθηκε, «πού ήταν το ΝΑΤΟ όταν γινόταν η επέμβαση στην Κύπρο, όταν διαλυόταν, όταν το ίδιο διέλυε τη Γιουγκοσλαβία; Πού είναι τώρα που η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορά μας; Μας λέει “βρείτε τα, είσαστε σύμμαχοι, δεν αναγνωρίζουμε σύνορα στο Αιγαίο”». Γι’ αυτό, κατέληξε, «οι λαοί έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να παλέψουν ενάντια σε αυτό τον εγκληματικό οργανισμό, γιατί ένας τέτοιος οργανισμός είναι το ΝΑΤΟ και δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια, με την ειρήνη και την ευημερία των λαών. Γι’ αυτό εμείς λέμε μπράβο στους αγώνες σας, όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που τσακίζει τους λαούς και που οδηγεί την ανθρωπότητα στον πόλεμο και τον όλεθρο». 

Από την πλευρά της, η Όλγα Κολιούση, μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΗΠ, είπε ότι «είμαστε εδώ να καταγγείλουμε το υπουργείο, να πούμε ότι εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ, τι σημαίνει ακριβώς ΕΕ και θα είμαστε εδώ να ενημερώνουμε και να παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια σε αυτή την πολιτική, ενάντια σε αυτά τα μέτρα, ενάντια στη λυκοσυμμαχία». Και αυτό, γιατί «δεν φτάνει που έχουν φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, που στον κλάδο μας ζούμε όλο και περισσότερο την εντατικοποίηση, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους χαμηλούς μισθούς, τις απολύσεις και την ανεργία, που μας έχουν “ζέψει” τα βάρη της δικής τους κρίσης, δημιούργησαν και ένα καινούριο υπουργείο, το Ψηφιακής Πολιτικής, για να μοιράσουν τώρα την πίτα ανάμεσα στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου. Δεν φτάνουν όλα αυτά, ο κ. Παππάς τώρα θέλει επαίσχυντα να μας γνωρίσει το ΝΑΤΟ. Δεν ξέρετε κ.κ. της κυβέρνησης ποιο είναι το ΝΑΤΟ; Δεν ξέρετε ότι είναι αυτό που χαράζει και ξαναχαράζει τα σύνορα σε όλο τον κόσμο και ειδικά στη γειτονιά μας, ακριβώς για τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων;».

Η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, είπε πως «θέλουν τις γυναίκες για να μπορέσουν να στηρίξουν τα βρώμικα σχέδιά τους παντού στον κόσμο και στην Ελλάδα. Εμείς, όμως, τους απαντάμε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες, οι νέες μητέρες, δεν θα τους κάνουμε το χατήρι, ξέρουμε καλά τι είναι το ΝΑΤΟ. Δεν νομιμοποιούμε αυτόν το δολοφονικό μηχανισμό, είτε έχει ανδρική είτε γυναικεία εκπροσώπηση. Για αυτό, διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια σε αυτή τη φιέστα που οργανώνουν τα γεράκια του πολέμου, τα γεράκια του ΝΑΤΟ, αρσενικά ή θηλυκά». 

Βίντεο από την κινητοποίηση: https://www.youtube.com/watch?v=ltEcDG4uYs0

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια