Μέρα Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης

Στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που έχει αναγγείλει η ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 13 Μάη, κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που έχει αναγγείλει η ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 13 Μάη, κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα:

— Πορεία ειρήνης διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Νταλίπη στην Καλαμαριά και με ενδιάμεση στάση στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

— Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης και δεκάδες φορείς του νησιού. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, σωματεία και φορείς πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., πικετοφορία στα Λιοντάρια.

— Πανθεσσαλική πορεία ειρήνης οργανώνουν στη Λάρισα οι Γραμματείες Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ καθώς και φορείς, ανάμεσά τους και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά. Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του ΑΤΑ όσο και στην 1η Στρατιά.

— Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνουν πορεία ειρήνης στην Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 π.μ., μπροστά από το δημαρχείο.

— Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πρέβεζας, Εργατικά Κέντρα, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω απ’ τη βάση του Ακτίου και πορεία ενάντιά της στις 12.30 μ.μ. στους δρόμους της Λευκάδας.

— Παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών στην Πάτρα.

— Οι Επιτροπές Ειρήνης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας διοργανώνουν πορεία ειρήνης στις 7 μ.μ., από τα Νταμάρια (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης) μέχρι την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

— Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου διοργανώνει πορεία ειρήνης στις 6.30 μ.μ. από την Παναγιούδα προς τη Μυτιλήνη (η μεταφορά στην Παναγιούδα θα γίνει με ΚΤΕΛ από την Πλατεία Σαπφούς στις 5.45 μ.μ.).

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια