ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας για επίθεση κατά της Συρίας, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις με βάση την ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων αντικαθεστωτικών ομάδων.

 

eedye-parastash-diamartyrias-4«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας για επίθεση κατά της Συρίας, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις με βάση την ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων αντικαθεστωτικών ομάδων.

Οι κλιμακούμενες εξελίξεις των τελευταίων 2 χρόνων, ραγδαίες τις τελευταίες μέρες με την ενίσχυση των αμερικανικών και βρετανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη στρατιωτική σύσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με επιτελάρχες από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδά και άλλων δείχνουν ότι αρχίζει ο πόλεμος κατά της Συρίας, από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Το έργο είναι γνωστό. Αλλάζει το πρόσχημα κάθε φορά.

Στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μιλούσαν για ανθρώπινα δικαιώματα και όπλα μαζικής καταστροφής. Τώρα παρουσιάζεστε ως ευαίσθητοι ανθρωπιστές που αγωνίζεστε για το καλό του συριακού λαού, ενώ το μόνο που σας απασχολεί στην πραγματικότητα – κάτι το οποίο φαίνεται εξάλλου και από τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις σας – είναι τα μερίδια αγορών, ο έλεγχος των πηγών ενέργειας και οι δρόμοι μεταφοράς τους για τα συμφέροντά σας. Είναι η οικοδόμηση της Νέας Μέσης Ανατολής υποταγμένης στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να συμ-βομβαρδίσει με τις ΗΠΑ τη Συρία. Το γαλλικό κοινοβούλιο ζητά ψηφοφορία, ενώ ο πρωθυπουργός σας δηλώνει ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές στην αντιμετώπιση της “βαρβαρότητας” και ότι η Γαλλία έχει καθήκον να δράσει.

Στην Ελλάδα, οι αστικές κυβερνήσεις και η σημερινή δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ -όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- έχει ήδη συμφωνήσει με τη συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια αυτά, με στόχο την “αναβάθμιση” της σφαγής των λαών και το μοίρασμα της λείας. Συμφωνεί στη χρήση της βάσης της Σούδας και του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας για την επίθεση κατά της Συρίας.

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στη Συνάντηση των G-20 όπου οι αντιθέσεις τους για το πώς θα διαχειριστούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι κρίση – αντιλαϊκά μέτρα και ιμπεριαλιστικός πόλεμος πάνε μαζί.

Πρέπει να καταλάβετε όμως όλοι ότι ο λαός της Συρίας δεν είναι μόνος. Σε όλο τον κόσμο εντείνονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Συρία τώρα και αργότερα στο Ιράν και σε άλλες χώρες ανάλογα με τα συμφέροντά σας. Στηρίζουμε το δικαίωμα του συριακού λαού, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και όλων των άλλων λαών, να επιλέγουν μόνοι το δρόμο τους χωρίς ξένες επεμβάσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Τον άμεσο τερματισμό κάθε στρατιωτικής επιχείρησης και κάθε απειλής για χρήση βίας σε βάρος του λαού της Συρίας.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
  • Να κλείσουν όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια