Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό! Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό! Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Ηχηρό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα που αναδεικνύει ότι «η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών» έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, γυναίκες της εργατικής τάξης, με έντονο το μαζικό παρών της νεολαίας.

Ηχηρό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα που αναδεικνύει ότι «η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών» έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, γυναίκες της εργατικής τάξης, με έντονο το μαζικό παρών της νεολαίας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, συνδικάτων και μαζικών φορέων, διαδήλωσαν μπροστά από το ΥΠΕΘΑ και στη συνέχεια πορεύτηκαν με μια μεγάλη πορεία στην ισραηλινή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Με πανό, πλακάτ, συνθήματα καταδίκασαν το έγκλημα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό ενώ πάνδημο εκφράστηκε το αίτημα να σταματήσει τώρα η αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ στην οποία προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, «Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, καμιά συμμετοχή στα σχέδια των φονιάδων των λαών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ» που κάνουν πλάτες στην ισραηλινή επιθετικότητα.

Η πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε, βρήκε σε κάθε της βήμα τεράστια ανταπόκριση και από τον κόσμο, με συνεχή τα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια, τα κορναρίσματα από τους διερχόμενους οδηγούς κι ενώ άλλοι σταματούσαν στην άκρη του δρόμου για να τραβήξουν βίντεο, να κορνάρουν, να χαιρετίσουν σε ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.

Την απαίτηση «η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015» εξέφρασε στη δήλωση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος παρευρέθηκε στη συγκέντρωση (δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση).

«Ονειρο μας είναι η Ειρήνη» έγραψαν στα πανό και τις πικέτες τους οι φίλοι του «Κόκκινου Αερόστατου» από γειτονιές της Αθήνας που έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

«Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του λαού μας» απαιτούσε με το πανό της η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, ενώ με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την πορεία Παλαιστίνιοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ την οποία η κυβέρνηση είχε θωρακίσει με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκεί ο Γρ. Αναγνώστου οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ ανέφερε: «καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει να αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη»!

Στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Αμυνας χαιρετισμό απηύθυνε ο Ν. Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ (δείτε εδώ), ο οποίος σημείωσε πως «το νέο έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ είναι ένα έγκλημα που γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ. Έχουν ευθύνη αλλά και συμβολή σ’ αυτήν την εξέλιξη», τονίζοντας πως «πάνω απ’ όλα βάζουν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».

«Καλούμε τους νέους της χώρας μας να καταδικάσουν το έγκλημα που στηρίζεται φαρδιά πλατιά από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που μιλάει “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”. Να καταδικάσουν τον υποκριτή ΣΥΡΙΖΑ, που ως αριστερή κυβέρνηση του ΝΑΤΟ, απογείωσε την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Χρήστος Χαλκιαδάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ (δείτε εδώ).

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και Πανεπιστήμιο, σε κάθε γειτονιά για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, τόνισε ο Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ο οποίος και έκανε την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (δείτε εδώ).

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια