Ανακοίνωση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης (ΠΣΕ) σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ανακοίνωση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης (ΠΣΕ) σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Στις πλάτες του Ουκρανικού λαού παίζεται τους τελευταίους μήνες ένα επικίνδυνο και αιματηρό παιχνίδι από την Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που αντανακλά την επέκταση τους προς την Ανατολή και τους ανταγωνισμούς τους με την Ρωσία με στόχο τον γεωπολιτικό έλεγχο αλλά και τις πλούσιες πηγές ενέργειας στην περιοχή. Ο Ουκρανικός λαός, που έχει υποφέρει τόσο από την καπιταλιστική παλινόρθωση μετά το 1991, έχει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να αποφασίσει μόνος για την ηγεσία και τις τύχες του χωρίς κανενός είδους ξένη παρέμβαση ή επέμβαση. Η επανάληψη της «αλλαγής με βίαιο τρόπο» καθεστώτος οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα στην χώρα και την περιοχή.

russia-ukraine-3Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την βαθιά του ανησυχία σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία μετά την εγκατάσταση της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο από τους ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, χέρι-χέρι με αντιδραστικές νεο-ναζιστικές ομάδες που έδρασαν όλο το τελευταίο διάστημα στην χώρα. Στις πλάτες του Ουκρανικού λαού παίζεται τους τελευταίους μήνες ένα επικίνδυνο και αιματηρό παιχνίδι από την Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που αντανακλά την επέκταση τους προς την Ανατολή και τους ανταγωνισμούς τους με την Ρωσία με στόχο τον γεωπολιτικό έλεγχο αλλά και τις πλούσιες πηγές ενέργειας στην περιοχή. Ο Ουκρανικός λαός, που έχει υποφέρει τόσο από την καπιταλιστική παλινόρθωση μετά το 1991,  έχει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να αποφασίσει μόνος για την ηγεσία και τις τύχες του χωρίς κανενός είδους ξένη παρέμβαση ή επέμβαση. Η επανάληψη της «αλλαγής με βίαιο τρόπο» καθεστώτος οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα στην χώρα και την περιοχή.

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες για απαγόρευση πολιτικών κομμάτων, συνδικάτων και την προσπάθεια απαγόρευσης γλωσσών των μειονοτήτων στην χώρα και τον ιστορικό ρεβανσισμό απέναντι στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και τις κατακτήσεις της στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε τα σχέδια του ΝΑΤΟ που επικαλείται το άρθρο 4 του, που αφορά χώρες μέλη του, την προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την πρόθυμη οικονομική «βοήθεια» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μόνο νέα δεινά θα φέρει στον λαό. Ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να διεκδικήσει τον ρόλο και να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις ως  πραγματικός αφέντης στον τόπο του.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας και στην οργάνωση μέλος μας, την Αντιφασιστική Επιτροπή Ουκρανίας.

 

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια