Ανακοίνωση του ΠΣΕ για τις συλλήψεις Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατό

Ανακοίνωση του ΠΣΕ για τις συλλήψεις Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατό

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταγγέλει τις πρόσφατες μαζικές συλλήψεις Παλαιστίνίων πολιτών από τον Ισραηλινό στρατό στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόδρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβούλιου (Βουλή) Aziz Duwaik.

child_against_tank

Το ΠΣΕ καταδικάζει σφοδρά τις πρόσφατες μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων πολιτών από τον ισραηλινό στρατό, στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, Αζίζ Ντουέικ. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, για ακόμη μια φορά, επιτέθηκαν σφοδρά στη Λωρίδα της Γάζας, πολιορκούν την Χεβρώνα και παραβίασαν πολλά σπίτια Παλαιστινίων, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για διαπραγματεύσεις και για ειρηνική επίλυση της συνεχιζόμενης επέμβασης.

Την ώρα που σχεδιάζονται νέοι εποικισμοί από την ισραηλινή κυβέρνηση, η πολεμική μηχανή των δυνάμεων κατοχής τρομοκρατεί και εκφοβίζει τον παλαιστινιακό λαό και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του. Αυτή είναι η αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης στην νεοσχηματισθείσα παλαιστινιακή κυβέρνηση. Αντίδραση που ανέχονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Το ΠΣΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων Παλαιστινίων και όλων των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ. Απαιτούμε το τέλος των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και τη διάλυσή τους. Το ΠΣΕ στηρίζει την ίδρυση ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων.

Η αργή γενοκτονία των Παλαιστινίων πρέπει να σταματήσει, η κατοχή πρέπει να τελειώσει.

16 Ιούνη 2014

Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια