Δήλωση του Θανάση Παφίλη Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) για τις βαρβαρότητες του ισραηλινού κράτους κατά του λαού της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας.

Δήλωση του Θανάση Παφίλη Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) για τις βαρβαρότητες του ισραηλινού κράτους κατά του λαού της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας.

Τώρα, να δυναμώσει ο αγώνας  κατά του εγκλήματος που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ, να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τα εδάφη της Γάζας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει τις βαρβαρότητες του ισραηλινού κατοχικού κράτους και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, τη μαζική δολοφονία του παλαιστινιακού λαού και τη μετατροπή των παλαιστινιακών πόλεων και χωριών σε συντρίμια.

Οι οργανώσεις του ΠΣΕ που συμμετέχουν στις συγκλονιστικές λαϊκές διαδηλώσεις σε όλη την υδρόγειο,  εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης και στο δίκαιο αγώνα του και απαιτούν να σταματήσει τώρα η ισραηλινή σφαγή και ο θανατηφόρος αποκλεισμός στην Λωρίδα της Γάζας που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και μεταξύ αυτών χιλιάδες νεκρά παιδιά και αμάχους.

Τώρα, να δυναμώσει ο αγώνας  κατά του εγκλήματος που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ, να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τα εδάφη της Γάζας και  να προμηθευτεί ο λαός της Παλαιστίνης με τρόφιμα, νερό, καύσιμα και ιατρικά εφόδια, να τερματιστεί η πολύχρονη κατοχή σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη και να ανακηρυχτεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων πριν από την 4η Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων σύμφωνα με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ “ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ”   

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια