Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 22ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 22ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΣΕ αποφάσισε να αναθέσει στην Επιτροπή Ειρήνης του Βιετνάμ (VPC) την διοργάνωση και φιλοξενία του 22ου Συνέδριου του ΠΣΕ, προοπτικά στα τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτέμβρη 2022 στην πρωτεύουσα της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, το Ανόι.

Την Κυριακή 19 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (online) με τη συμμετοχή 27 οργανώσεων μελών της και 58 συμμετεχόντων συνολικά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μίλησε εισαγωγικά η Πρόεδρος του ΠΣΕ Socorro Gomes και ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Παφίλης ο οποίος παρουσίασε την έκθεση του προς την ΕΕ. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ηρακλής Τσαβδαρίδης παρουσίασε την πρόταση για τη διεξαγωγή του 22ου Συνέδριου η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Η EΕ παρακολούθησε τις περιφερειακές εκθέσεις για την Αφρική, την Αμερική και Καραϊβική, την Ασία και Ειρηνικό, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή εκ μέρους Περιφερειακών Συντονιστών (SAPI Νότια Αφρική, MOVPAZ Κούβα, NPSC Nεπάλ , CPPC Πορτογαλία και PCPS Παλαιστίνη  από τους συντρόφους Chris Matlhako, συντονιστή του SAPI, Fernando Gonzalez, Πρόεδρος του ICAP Cuba, Rabindra Adhikari, συντονιστής NPSC, Ilda Figuereido, πρόεδρος CPPC και Aqel Taqaz, συντονιστής PCPS, αντίστοιχα.

 Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης του Βιετνάμ (VPC) μίλησε ο αντιπρόεδρος της VPC Tran  Dac Loi ο συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του VPC Dong Huy Cuong.Στη συνέχεια πήραν τον λόγο περισσότεροι από 20 ομιλητές ενημερώνοντας για την κατάσταση σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, σχετικά με την παγκόσμια πανδημία υγείας και τις προκλήσεις που απορρέουν από την αυξανόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα στον κόσμο. Οι συμμετέχοντες εκπροσώπησαν τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ειρήνης από τη Βραζιλία, την Κούβα, τις ΗΠΑ, Αργεντινή, Μεξικό, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Καναδά, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Τσεχία, Ελβετία, Γερμανία, Παλαιστίνη, Λίβανο, Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράν, Νεπάλ, Ινδία, Μπαγκλαντές, Αυστραλία, Νότιο Αφρική, Φιλιππίνες, Λάος και Σρι Λάνκα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΣΕ αποφάσισε να αναθέσει στην Επιτροπή Ειρήνης του Βιετνάμ (VPC) την διοργάνωση και φιλοξενία του 22ου Συνέδριου του ΠΣΕ, προοπτικά στα τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτέμβρη 2022 στην πρωτεύουσα της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, το Ανόι. Παράλληλα με το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μια πλατιά Διεθνή Διάσκεψη καθώς και εκδηλώσεις που σχετίζονται με την χώρα υποδοχής. Πριν από το Συνέδριο θα συνέλθει η απερχόμενη ΕΕ στο Ανόι. Το σύνθημα για το 22 Συνέδριο του ΠΣΕ που υιοθετήθηκε είναι το παρακάτω: «Δυναμώνουμε  τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και αλληλεγγύη για έναν κόσμο της Ειρήνης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Η Γραμματεία του ΠΣΕ εξουσιοδοτήθηκε  να πραγματοποιήσει τις πολιτικές, τεχνικές και άλλες προετοιμασίες από κοινού με  την Επιτροπή Ειρήνης  Βιετνάμ προκειμένου να προετοιμάσει τη διαδικασία προσκλήσεων και κινητοποίησης για το Συνέδριο.

 

Η Γραμματεία ΠΣΕ

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2021

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια