ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για άλλη μια φορά και μάλιστα με το ξημέρωμα της ελληνικής προεδρίας δίνουν τα πάντα για να διευκολύνουν μια στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας ενάντια σε λαούς της περιοχής, αυτή τη φορά ενάντια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που ομόφωνα αποφάσισαν χτες (20-1-14) στις Βρυξέλλες οι ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Η επέμβαση βέβαια δρομολογείται εδώ και μήνες, υποστηριζόμενη αρχικά εμμέσως από τον «σοσιαλιστή» Ολάντ μετά την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης (Μαρτης 2013).

Για την υλοποίηση της χτεσινής απόφασης, την οποία ονόμασαν «πολιτική συμφωνία» αναφέρουν ότι χρειάζεται να βασίζεται σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο «έδωσε» το στρατηγείο στη Λάρισα το οποίο θα λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρήσεων με επικεφαλής Έλληνα αξιωματικό.

Για άλλη μια φορά και μάλιστα με το ξημέρωμα της ελληνικής προεδρίας δίνουν τα πάντα για να διευκολύνουν μια στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας ενάντια σε λαούς της περιοχής, αυτή τη φορά ενάντια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μετά τις δήθεν διαπραγματεύσεις και  παζαρέματα, στόχος τους πλέον είναι η άμεση επανενεργοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας ώστε  μέχρι το τέλος του Φλεβάρη -που θα συνέλθει στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας- να είναι τα πάντα σε εξέλιξη.

Η επέμβαση αυτή που πίσω της κρύβει τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας δείχνει για άλλη μια φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η ΕΕΔΥΕ απαιτεί:

  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΉ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια