Παράσταση διαμαρτυρίας για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών

Το ΠΣΕ απέστειλε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ψήφισμα υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη δολοφονική δράση του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του.

Ενάντια στην προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, αλλά και στη διαχρονική εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών συμμάχων του κατά του παλαιστινιακού λαού, διαδήλωσαν σήμερα έξω από την ισραηλινή πρεσβεία μετά από κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι και φοιτητές. Κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φορώντας παλαιστινιακά μαντήλια διαδηλωτές από την ΟΓΕ, την ΕΕΔΔΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το ΜΑΣ ένωσαν τη φωνή τους με εκπροσώπους της παλαιστινιακής παροικίας. Οι φοιτητές κρατούσαν πικέτες ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων ζητώντας «να αποσυρθεί τώρα το “χουντικό” κατασκεύασμα της κυβέρνησης».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ. Επίσης Θ. Παφίλης, ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και βουλευτής του ΚΚΕ και ο ΝΠαπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία επίσης βουλευτής του Κόμματος. Το ΠΣΕ απέστειλε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ψήφισμα υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη δολοφονική δράση του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του.

Αρχικά διαβάστηκε μήνυμα του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι, όπου εξέφρασε την ευχαρίστηση εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού για το κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και αναφέρονταν στη συνεχιζόμενη βάρβαρη αποικιοκρατική πολιτική του κατοχικού κράτους του Ισραήλ εδώ και πάνω από 5 δεκαετίες, και καλούσε την Διεθνή Κοινότητα και την ΕΕ να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ (δείτε εδώ το video). 

Ο κεντρικός ομιλητής, Στ. Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, κατήγγειλε τα σχέδια για προσάρτηση του 30% των παλαιστινιακών εδαφών της κοιλάδας του Ιορδάνη και της Δυτικής Οχθης και το «σχέδιο του αιώνα» των ΗΠΑ που εκτός από την προσάρτηση προβλέπει τη διεύρυνση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών στη παλαιστινιακή Δυτική Οχθη, τη δημιουργία τείχους διαχωρισμού και την Ιερουσαλήμ ως «αδιαίρετη ισραηλινή πρωτεύουσα». Αρνείται το δικαίωμα επιστροφής των εκατομμυρίων παλαιστίνιων προσφύγων και περιορίζει τους παλαιστίνιους ορισμένους ασύνδετους μεταξύ τους θύλακες. Επίσης κατήγγειλε τις κυβερνήσεις αλλά και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ. Κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, κάτι που δεν έκανε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στο Ισραήλ και το λαϊκό κίνημα να αντιταχθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, να παλέψουν για: να τερματιστεί η κατοχή, να καταργηθούν οι εποικισμοί και το διαχωριστικό τείχος, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα της 4 Ιούνη του 1967 (δείτε πάνω το video με την ομιλία του). 

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των μαζικών φορέων εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ο Π. Αλεξανδράκης (δείτε εδώ το video), η πρόεδρος της ΟΓΕ Χρ. Σκαλούμπακα (δείτε εδώ το video), η Χρύσα Λεμπέση από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που κατήγγειλε εκ μέρους 14 φοιτητικών συλλόγων τη «συμφωνία του αιώνα» ΗΠΑ – Ισραήλ που παγιώνει την ισραηλινή κατοχή και επεκτείνει τους Ισραηλινούς εποικισμούς (δείτε εδώ το video).

Εκ μέρους της παλαιστινιακής παροικίας ο Μουσταφά Αζούζ χαιρέτισε τους αγώνες όλων των λαών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη και κάλεσε την Ελλάδα να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 (δείτε εδώ το video).

Τέλος διαβάστηκε ψήφισμα καταδίκης τους κράτους του Ισραήλ και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό το οποίο θυροκολλήθηκε στην είσοδο της Ισραηλινής πρεσβείας.

 

Η ομιλία του προέδρου της ΕΕΔΥΕ, Σταύρου Τάσσου

 

Το Μήνυμα του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια