Συνάντηση ΕΕΔΔΑ και ΕΕΔΥΕ με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Συνάντηση ΕΕΔΔΑ και ΕΕΔΥΕ με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Αντιπροσωπείες της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επισκέφτηκαν σήμερα, 4 Μάη, την Πρεσβεία της Παλαιστίνης και συνομίλησαν με τον πρέσβη Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

 

Αντιπροσωπείες της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επισκέφτηκαν σήμερα, 4 Μάη, την Πρεσβεία της Παλαιστίνης και συνομίλησαν με τον πρέσβη Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης ευχαρίστησε τις δύο οργανώσεις για τη σταθερή αλληλεγγύη τους και ενημέρωσε για την κατάσταση των πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές του Ισραήλ που βρίσκονται για 18η ημέρα σε απεργία πείνας.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ επαναβεβαίωσε την ακλόνητη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, και ιδιαίτερα στους κρατούμενους απεργούς πείνας και ενημέρωσε τον πρέσβη για τις επόμενες δραστηριότητες που σχεδιάζει για το Παλαιστινιακό.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ έκφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού, ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που οι Επιτροπές Ειρήνης διοργανώσουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και προσκάλεσε τον πρέσβη να απευθύνει χαιρετισμό στον τερματισμό της Μαραθώνιας Πορείας στις 14 Μάη.

Η τριμελής αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ παρέδωσε, επίσης, την ακόλουθη καταγγελία:

 

————————————–

 

Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει τα πιο ειλικρινή της αισθήματα αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό και τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη.

Στέλνει ιδιαίτερο μήνυμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές που, κάτω από τις πιο αντίξοες και άδικες συνθήκες κράτησης, αγωνίζονται με πολυήμερη απεργία πείνας για τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Ο αγώνας τους αυτός εκφράζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τον αγώνα ολόκληρης της πολύπαθης Παλαιστίνης ενάντια σε έναν πάνοπλο εχθρό, αποφασισμένο να καταπνίξει και την παραμικρή εστία αντίστασης στην επιθετική και επεκτατική του πολιτική, αποθρασυμένος από την κρυφή και φανερή στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει την ιμπεριαλιστική πολιτική αυτών των δυνάμεων, ανάμεσά τους και της ελληνικής κυβέρνησης, που άλλοτε με τη στάση τους των ίσων αποστάσεων και άλλοτε με υποκριτικές ανακοινώσεις υπεράσπισης του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού αλλά πάντα με την πολύπλευρη συνεργασία τους με το κράτος του Ισραήλ, επιτρέπουν μεταξύ άλλων την επέκταση των εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, τις δολοφονίες Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, τη συνέχιση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, βάζοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

Δεν θα πάψουμε ποτέ να στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να υπερασπιζόμαστε με πείσμα τον αγώνα του ώσπου να δικαιωθούν τα αιτήματά του για:

  • Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης
  • Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
  • Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών
  • Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων
  • Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής
  • Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας

 

Αθήνα, 3 Μάη 2017    

 

Καταγγελία για πολιτικούς κρατούμενους 3-5-17

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια