4η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης

4η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης

Τα Χανιά επιλέχτηκαν από την ΕΕΔΥΕ ως φετινός τόπος συνάντησης και φιλοξενίας του Παγκύπριου Συμβούλιου Ειρήνης και της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας λόγω του ρόλου που διαδραματίζει η Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας, γιατί είναι πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης
από Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο 19-20 Οκτώβρη στα Χανιά

 

Μετά τη Μυτιλήνη (2010), την Κωνσταντινούπολη (2011) και τη Λευκωσία (2012), τη σκυτάλη παίρνουν τα Χανιά της Κρήτης, στην φιλοξενία της Τριμερούς συνάντησης των αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών κινημάτων της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης(ΠΣΕ).

Τα Χανιά επιλέχτηκαν από την ΕΕΔΥΕ ως φετινός τόπος συνάντησης και φιλοξενίας του Παγκύπριου Συμβούλιου Ειρήνης και της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας λόγω του ρόλου που διαδραματίζει η Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας, γιατί είναι πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Έντονα θα απασχολήσουν οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή με τα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής επίθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των περιφερειακών συμμάχων τους στη Συρία, με απώτερο στόχο το Ιράν.

Η αφίσα της συνάντησης

Η αφίσα της συνάντησης

Το πλαίσιο των συναντήσεων χαρακτηρίζεται από την κοινή πεποίθηση των τριών κινημάτων ότι οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, αντίθετα τους ενώνει ο κοινός αγώνας εναντίον του ιμπεριαλισμού, των μηχανισμών και σχεδίων του.

Στην τέταρτη συνάντηση θα λάβουν μέρος από την Τουρκία οι Aydemir Güler, συντονιστής και Zuhal Okuyan και Burhan Aksakal , μέλη του προεδρείου της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, οι Γιαννάκης Σκορδής,  Πρόεδρος και Χρίστος Κουρτελλάρης ,Γενικός Γραμματέας και Αμπντουλάχ Κορμακχσάν μέλος του Εθνικού Συμβούλιου του Παγκύπριου Συμβούλιου Ειρήνης ενώ από την ΕΕΔΥΕ θα συμμετέχει μεγάλη αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Βέρα Νικολαϊδου Γενική Γραμματέα, το Νίκο Ζώκα αντιπρόεδρο και την Ελένη Παπαδοπούλου, Οργανωτική Γραμματέα της. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του.

Η τέταρτη τριμερής συνάντηση θα διεξαχθεί στις 19-20 Οκτώβρη και θα περιλαμβάνει εκτός από την σύνοδο των τριών αντιπροσωπειών, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

«Εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο» το Σάββατο 19/10 στις 18:00 στο Θέατρο «Δημ. Βλησσίδης» με χαιρετισμούς-συζήτηση και προβολή βίντεο από την δράση των τριών επιτροπών. Την Κυριακή 20/10 το πρωί οι αντιπρόσωποι θα επισκεφτούν ιστορικά σημεία της περιοχής.

 Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων οργανώνει την Κυριακή το απόγευμα στις 16:30 κινητοποίηση στην πόλη των Χανίων για να διατρανώσουμε την απαίτηση μας για κλείσιμο της Βάσης και την έκφραση αλληλεγγύης των τριών λαών, στους λαούς της περιοχής που βρίσκονται στο στόχαστρο των νέων ιμπεριαλιστικών απειλών για ανοιχτό πόλεμο. Ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία διεθνιστικής φιλίας και αλληλεγγύης στις 17:30 με την συμμετοχή των συγκροτημάτων έντεχνης μουσικής του Αντώνη Μυλωνάκη, του κρητικού συγκροτήματος του Γ. Σκευάκη και Γ. Μυλωνάκη, του χορευτικού συλλόγου «Πελασγοί» από τα Χανιά και των γνωστών καλλιτεχνών Emin Ιgüs από Τουρκία και Κούλη Θεοδώρου από την Κύπρο. Οι εκδηλώσεις διεξάγονται με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Καμιά εμπλοκή και συμμετοχή των χωρών μας σε έναν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Δεν θα χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών!

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια