Εκδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον στα 70χρονά του

Τη συγκέντρωση οργάνωσε πλατιά συμμαχία 27 κινημάτων και οργανώσεων των ΗΠΑ.

Το Σάββατο 30 Μάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αντι-ΝΑΤΟική συγκέντρωση στο πάρκο «Lafayette» (μπροστά στο Λευκό Οίκο) και πορεία στους δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε πλατιά συμμαχία 27 κινημάτων και οργανώσεων των ΗΠΑ, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσαν οι διοργανωτές, στην καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον του λαού της Βενεζουέλας. Η αντι-ΝΑΤΟική συγκέντρωση και πορεία κράτησε 5 ώρες και συνοδεύτηκε από ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) Ηρακλής Τσαβδαρίδης.

Σήμερα, Κυριακή 31 Μάρτη, το ΠΣΕ πραγματοποιεί τη δική του αντι-ΝΑΤΟική Διεθνή Διάσκεψη, όπου έχουν προσκληθεί και δηλώσει συμμετοχή συνολικά 19 ομιλητές από τις ΗΠΑ και 9 χώρες του εξωτερικού. Την εισήγηση στη διάσκεψη θα κάνει ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ.

Σημειώνεται δε ότι δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, το ΠΣΕ βρέθηκε στην ανάγκη αναζήτησης νέου χώρου πραγματοποίησης της διάσκεψής του, ενώ ο αρχικός χώρος είχε ενοικιαστεί, επιβεβαιωθεί και πληρωθεί κανονικά. Ο νέος χώρος της διάσκεψης του ΠΣΕ κατά του ΝΑΤΟ είναι η εκκλησία «All Souls Church», 1500 Harvard St., NW, Washington DC 2009.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια