Ξεκίνησε το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) στην Βραζιλία

Με την συνεδρίαση της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής ξεκίνησαν στις 17 Νοέμβρη οι εργασίες του Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), στην πόλη Σάο Λουίς της Βραζιλίας, με την συμμετοχή 110 αντιπροσώπων από 47 αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις και κινήματα από όλο τον κόσμο.

Με την συνεδρίαση της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής ξεκίνησαν στις 17 Νοέμβρη οι εργασίες του Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), στην πόλη Σάο Λουίς της Βραζιλίας, με την συμμετοχή 110 αντιπροσώπων από 47 αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις και κινήματα από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια έχει ως σύνθημα:

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη των λαών στην πάλη για την ειρήνη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Το Συνέδριο φιλοξενείται από το Βραζιλιάνικο Κέντρο για την αλληλεγγύη των λαών και την πάλη για την Ειρήνη (CEBRAPAZ) της πρόεδρου του ΠΣΕ Σοκόρρο Γκόμες. Από τις 17-20 Νοέμβρη η πόλη Σάο Λουίς έχει ανακηρυχθεί από το ΠΣΕ συμβολικά ως παγκόσμια πρωτεύουσα της αντιιμπριαλιστικής αλληλεγγύης και της πάλης για την Ειρήνη.

Το Συνέδριο αναμένεται να καταλήξει σε αποφάσεις και ψηφίσματα αλληλεγγύης και να εκλέξει την νέα ηγεσία του ΠΣΕ.

Μετά τις εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθεί στις 20 Νοέμβρη πλατιά Παγκόσμια Διάσκεψη Ειρήνης, με την συμμετοχή προσωπικοτήτων, καλλιτεχνών και διανοουμένων.

Από την Ελλάδα συμμετέχει αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Σταύρο Τάσσο, τον Γενικό Γραμματέα του ΠΣΕ Θανάση Παφίλη και τον Ηρακλή Τσαβδαριδη, Εκτελεστικό Γραμματέα του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια