Το ΠΣΕ εκφράζει τη θλίψη του και το βαθύ πένθος για τον θάνατο του συντρόφου Alfred Marder

Το ΠΣΕ εκφράζει τη θλίψη του και το βαθύ πένθος για τον θάνατο του συντρόφου Alfred Marder

Το ΠΣΕ εκφράζει τη θλίψη του και το βαθύ πένθος για τον θάνατο του συντρόφου Alfred Marder

Το ΠΣΕ εκφράζει τη θλίψη του και το βαθύ πένθος για τον θάνατο του συντρόφου Alfred Marder

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης δέχθηκε με βαθιά θλίψη την πληροφορία για τον θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου Άλφρεντ Μάρντερ, βετεράνου ηγέτη του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ και Επίτιμου Προέδρου του, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 102 ετών στο  New Haven των ΗΠΑ

Ο σύντροφός μας Άλφρεντ υπήρξε για όλη του τη ζωή μαχητής για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, αφοσιωμένος κομμουνιστής από τα νεανικά του χρόνια και υπέρμαχος του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Αντιμετώπισε και πολέμησε στο αντικομμουνιστικό κυνήγι μαγισσών τη δεκαετία του 1950. Ως γνήσιος διεθνιστής που αγωνιζόταν στις ΗΠΑ, δεν έχασε ποτέ τον ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό και το ταξικό του ένστικτο. Στη μακρόχρονη υπηρεσία του στο Κίνημα Ειρήνης στις ΗΠΑ, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ αλλά και διεθνώς ως μέρος της ηγεσίας του ΠΣΕ, ο σ.Άλφρεντ δεν εγκατέλειψε ποτέ τις ελπίδες και τις προσπάθειες, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε το κίνημα. Συνέβαλε μαζί με άλλους βετεράνους αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης μετά το έτος 2000, όταν κινδύνεψε ο χαρακτήρας του ΠΣΕ.

Για όλους τους συναγωνιστές στο ΠΣΕ που είχαν το προνόμιο να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με τον σύντροφο Αλ, ήταν πηγή έμπνευσης και θάρρους με την πεποίθησή του ότι τα ιδανικά για τα οποία αγωνιζόμαστε θα επικρατήσουν και θα νικήσουν. Ο Alfred Marder υπηρέτησε το ΠΣΕ ως Αντιπρόεδρος του και για πολλά χρόνια ως μέλος της Γραμματείας του ΠΣΕ.

Το ΠΣΕ εκφράζει τη θλίψη του και μεταφέρει τα συλλυπητήρια του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ειρήνης στο Συμβούλιο Ειρήνης των ΗΠΑ και στην οικογένεια του Άλφρεντ Μάρντερ. Το παράδειγμα και η προσφορά του θα μείνουν στη μνήμη των μελλοντικών γενιών στο ΠΣΕ. Το «κενό» που αφήνει ο Άλφρεντ θα καλυφθεί από τους αγώνες που έρχονται, για έναν Κόσμο Ειρήνης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εκμετάλλευση.

 

Γραμματεία ΠΣΕ 20 Δεκεμβρίου 2023

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια