ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία από κάθε γωνιά της Ικαρίας συμμετείχαν στις Πανικάριες αυτοκινητοπορείες Ειρήνης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Με αυτό το σύνθημα εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία από κάθε γωνιά της Ικαρίας συμμετείχαν στις Πανικάριες αυτοκινητοπορείες Ειρήνης  οι οποίες κατέληξαν σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, των σωματείων-μελών του, της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών και της Ομάδας Γυναικών Αγ.Κηρύκου.

Από τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου η Κατερίνα Χερουβή καταδίκασε τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και συντάσσεται στο πλευρό του πολύπαθου λαού, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ. «Ως γονείς στεκόμαστε στο πλάι κάθε μάνας και πατέρα, κάθε οικογένειας, που καθημερινά βιώνει την τραγική απώλεια από την καταδικαστέα δολοφονική επίθεση εναντίον των παιδιών τους» .

Από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Φιλιώ Τσαντέ μετέφερε στη συγκέντρωση το «Ανοιχτό Γράμμα στις Μανάδες για τα παιδιά της Παλαιστίνης» της Ολυμπίας Χαλτσοτάκη από την Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης (μέλος ΟΓΕ): « Και πάλι ρωτώ: ΕΣΥ , ναι εσύ που είσαι μάνα , είδες τα μάτια τους? Τα μάτια αυτών των παιδιών, εσύ που είσαι γυναίκα δεν σε αναστατώνουν? Τα μάτια αυτών των παιδιών, εσύ που είσαι άνθρωπος δεν σε θυμώνουν? Δεν σε ξεσηκώνουν, να διαμαρτυρηθείς, να φέρεις τον κόσμο άνω-κάτω? Να πεις τέρμα σ’ αυτό το λουτρό αίματος κάθε τόσο, τέρμα στην καταπάτηση της παλαιστινιακής πατρίδας, τέρμα στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού! Οι γυναίκες που συσπειρωνόμαστε στους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ θα βρισκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού μέχρι ν΄ αποκτήσει τη δική του πατρίδα»

Από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων η Νατάσα Κλείτσα  είπε μεταξύ άλλων : « Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του για Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967, με το λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους». «Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και Πανεπιστήμιο, σε κάθε γειτονιά. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα αστικά κόμματα και στην πολιτική τους, που ματώνει καθημερινά το λαό μας, τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Σύγκρουση με τις δυνάμεις αυτές, σύγκρουση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με την πολιτική της εμπλοκής»! «Αντιστεκόμαστε μαζικά, διεκδικούμε, δυναμώνουμε τον αγώνα για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να γίνουν η εργατική τάξη, ο λαός νοικοκύρηδες στον τόπο μας. Να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννούν τους πολέμους, την ανεργία και τη φτώχεια, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη, με σχέσεις αμοιβαίου οφέλους».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια