ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ | Συγκεντρώσεις των Επιτροπών Ειρήνης για τα χιλιάδες θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ | Συγκεντρώσεις των Επιτροπών Ειρήνης για τα χιλιάδες θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος

Tο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, 74 χρόνια πριν, είχε ως πραγματικό του στόχο τους λαούς, την ΕΣΣΔ και το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα.

Με σύνθημα: «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές», τιμήθηκαν σήμερα το βράδυ στην Ξάνθη, σε εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης του νομού, στην πλατεία Δημοκρατίας, τα χιλιάδες θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης Γιώργος Κολλάρος και ο Θανάσης Μουσόπουλος, μέλος της διοίκησης της Επιτροπής, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο.

Εκδήλωση καταδίκης του εγκλήματος των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα, το απόγευμα της Τρίτης, όπου η Επιτροπή Ειρήνης οργάνωσε συγκέντρωση στην είσοδο του Τελωνείου. Εκεί μίλησε η γραμματέας της Επιτροπής Βασιλική Κωσταντή. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαμπαδηδρομία στον παραλιακό μόλο.

Στις ομιλίες τονίστηκε πως το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, 74 χρόνια πριν, όπου το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους, ισοπεδώνοντας τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είχε ως πραγματικό του στόχο τους λαούς, την ΕΣΣΔ και το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ανέφεραν, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους, χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ ουσιαστικά ο Β’ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός πόλεμος είχε τελειώσει.

Επίσης, κάλεσαν το λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε κλιμάκωση της πάλης ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που εντείνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια