Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στη Νέα Μάκρη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μάη η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που οργάνωσαν η Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα (μέλος της ΟΓΕ) μαζί με σωματεία και φορείς της περιοχής.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μάη η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που οργάνωσαν η Αγωνιστική Ομάδα Γυναικών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα (μέλος της ΟΓΕ) μαζί με σωματεία και φορείς της περιοχής, με θέμα τις εξελίξεις από το παραπέρα βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και την προετοιμασία ενόψει της 40ης Μαραθώνιας Πορείας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος ανέλυσε τις εξελίξεις στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση που μαίνεται εδώ και τρεις μήνες στην Ουκρανία, αλλά και τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό από την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με βαριά την ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, ιδιαίτερα μέσα κι από την πρόσφατη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις.

“Υπάρχει ένα διακριτό ρεύμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και της πολιτικής της εμπλοκής, που χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο στο επόμενο διάστημα” τόνισε με αφορμή τις μεγάλες κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, την μέρα που ψηφιζόταν η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Παράλληλα ανέδειξε πλευρές της ιστορίας και της γραμμής πάλης της ΕΕΔΥΕ, καθώς και την αναγκαιότητα  να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος που μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και παρεμβάσεις από φορείς της περιοχής με το αγωνιστικό ραντεβού να ανανεώνεται για την Κυριακή 22 Μάη, στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα, στην έναρξη της 40ης Μαραθώνιας Πορείας.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια