Αντινατοϊκή Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στην Αλεξανδρούπολη

Αντινατοϊκή Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στην Αλεξανδρούπολη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/5/2017 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη με την συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών, η αντινατοϊκή αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης ΄Εβρου, Ροδόπης , Ξάνθης , Καβάλας και Δράμας, ταξικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής .

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/5/2017 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη με την συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών, η αντινατοϊκή αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης ΄Εβρου, Ροδόπης , Ξάνθης , Καβάλας  και Δράμας, ταξικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ενάντια στους φονιάδες του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται να διέλθουν και να κατασκηνώσουν στα χωριά και τα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού της περιοχής τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Noble Jump», η οποία θα διεξαχθεί στη Ρουμανία στις 6 – 14 Ιούνη. Αμέσως  μετά τις 11:30 π.μ. έγινε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου μίλησαν ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης και ο Διονύσης Κλάδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε πορεία προς το λιμάνι. Μπροστά από την έδρα της Μεραρχίας έγινε στάση και διαδηλωτές έγραψαν αντιιμπεριαλιστικά αντιπολεμικά συνθήματα.

Στην συγκέντρωση και την πορεία κυριάρχησαν τα συνθήματα: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».  Οι διαδηλωτές εκφράζοντας και την πλειοψηφία του λαού της περιοχής Απαίτησαν και δήλωσαν την ετοιμότητά τους να αγωνιστούν για:

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο – ΝΑΤΟϊκές βάσεις – Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μην πατήσει ΝΑΤΟϊκός το πόδι του στον Έβρο.
  • Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Να υψώσουμε τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια