ΕΔΥΕΘ: Διαδήλωση για τα 78 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι

ΕΔΥΕΘ: Διαδήλωση για τα 78 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι

Διαδήλωσε μαχητικά απόψε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης που συμμετείχε στην συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ για τα 78 χρόνια από το έγκλημα των πυρηνικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή – η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» διαδήλωσε μαχητικά απόψε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης, που συμμετείχε στην συγκέντρωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) για τα 78 χρόνια από το έγκλημα των πυρηνικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο μίλησε ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ. Ανέφερε ότι ασταμάτητα, δεκαετίες τώρα, σε όποιο σημείο του παγκόσμιου χάρτη και να κοιτάξει κανείς θα βρει τα σημάδια από τα αποτρόπαια εγκλήματά των ιμπεριαλιστών και σημείωσε: «Σήμερα, εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα στους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσής του. (…) Αυτές οι αντιπαραθέσεις έχουν ήδη ολέθριες συνέπειες για τους λαούς και δεν θα ανατραπούν αν δε συναντήσουν με την ενωμένη και μαζική αντίστασή μας!»

Αναφέρθηκε ακόμα στην απαίτηση του λαού να κλείσει το Νατοϊκό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη που έχει αναβαθμιστεί ως αρχηγείο χημικού και ηλεκτρονικού πολέμου, στο οποίο προβλέπεται η αποθήκευσης όπλων μαζικής καταστροφής – χημικών, βιολογικών και πυρηνικών. Επίσης στο αίτημα τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια των αμερικανονατοϊκών.

Κάλεσε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στην κλιμάκωση της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τα σχέδια για εγκατάσταση νέων βάσεων σε ελληνικά νησιά.

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο με τα συνθήματα «Βαλκάνια Αιγαίο ειρηνικά, έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά«, «δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία», να δίνουν τον τόνο και να σηματοδοτούν την απόφαση για ένταση της πάλης.

Με την ολοκλήρωση της πορείας στην Αριστοτέλους, ανακοινώθηκε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στις 9 Σεπτέμβρη, στη ΔΕΘ.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια