ΕΔΥΕΘ – Μαχητική καταδίκη του εγκλήματος σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

ΕΔΥΕΘ – Μαχητική καταδίκη του εγκλήματος σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

Πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έως την πλατεία Αριστοτέλους. Ενδιάμεσα, η πορεία σταμάτησε έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέμβαση έκανε ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως ΝΑΤΟ και ΕΕ δηλώνουν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν ξανά πυρηνικά όπλα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο της ΕΔΥΕΘ για τη μαύρη επέτειο των 74 χρόνων από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Με συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και κρατώντας πανό «Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» εκατοντάδες λαού τίμησαν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και διαδήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους για τους λαούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Στη συγκέντρωση, στον Λευκό Πύργο, μίλησε η Αναστασία Παπαδοπούλου, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ. Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της ανέφερε:

«Τα τύμπανα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου ηχούν ακόμη πιο δυνατά σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, αλλά και της Ευρώπης μετά τις τελευταίες Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και στις Βρυξέλλες, ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Απαγόρευσης των Πυραύλων Μικρού και Μεσαίου Βεληνεκούς.

Στις συνάξεις αυτές, οι ηγέτες των χωρών-μελών της λυκοσυμμαχίας επιβεβαίωσαν τη θανάσιμη για τους λαούς απειλή τους για τη χρήση “πρώτου πυρηνικού πλήγματος”. Προχωράει η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και των σχεδίων περικύκλωσής της».

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έως την πλατεία Αριστοτέλους. Ενδιάμεσα, η πορεία σταμάτησε έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέμβαση έκανε ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως ΝΑΤΟ και ΕΕ δηλώνουν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν ξανά πυρηνικά όπλα.

«Εδώ στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, υπάρχει το Στρατηγείο των Δυνάμεων Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRDC-GR), στο οποίο προβλέπεται η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής – πυρηνικών, χημικών, βιολογικών. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να κλείσει αυτό, όπως και τα υπόλοιπα ορμητήρια των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας. Καμιά συμμετοχή του λαού μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!», σημείωσε.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια