ΕΔΥΕΘ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 25 Γενάρη

ΕΔΥΕΘ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 25 Γενάρη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 25 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Συγκεκριμένα, την κινητοποίηση διοργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Τροφίμων Γάλακτος Ποτών Κ. Μακεδονίας, το ΣΕΤΗΠ και το ΣΕΤΕΠΕ. Καλούν τον λαό και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης σε μαζική συμμετοχή για να καταδικάσουν τη γενοκτονία που συντελείται εδώ και τρεισήμισι μήνες ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και της χώρας μας, καθώς και την αδράνεια των διεθνών οργανισμών.

Οι φορείς και τα σωματεία σημειώνουν επιπλέον: 

«Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο, σε ερείπια χωρίς τρόφιμα, νερό, νοσοκομεία, φάρμακα και θέρμανση για εκατομμύρια ανθρώπους. Το έγκλημα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που μετρά δεκαετίες, σήμερα κορυφώνεται σπέρνοντας θάνατο, προσφυγιά, δυστυχία.

Η αιτία για ακόμη μια φορά είναι τα συμφέροντα των λίγων που συγκρούονται για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών, της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.

Για αυτόν τον λόγο σφάζεται ο Παλαιστινιακός λαός, με κίνδυνο η φωτιά του πολέμου να εξαπλωθεί παντού, όπως δείχνει και η πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας στην Υεμένη. Ο βομβαρδισμός των πόλεών της φουντώνει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα να εμπλακούν άμεσα και άλλες χώρες σε πολεμικές αναμετρήσεις, ο πόλεμος να χτυπήσει κι άλλες χώρες και λαούς.

Η ελληνική κυβέρνηση, για τα συμφέροντα και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου, εμπλέκει τη χώρα μας σ’ αυτό το πύρινο κουβάρι. Μετά την αποστολή της φρεγάτας “ΨΑΡΑ” στην Ανατολική Μεσόγειο αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας και στην Ερυθρά Θάλασσα, πλάι στις κανονιοφόρες των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Εμπλέκει τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και σε θανάσιμους κινδύνους.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, για τα συμφέροντα των λίγων, εφοπλιστών και βιομηχάνων, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών, με το μάτι στραμμένο στη “λεία” του πολέμου. Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον “πόλεμο” ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών:

• Διατηρεί τους μισθούς πείνας. Στηρίζει το ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών προς όφελος των τραπεζιτών και των funds.

• Αυξάνει τους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, μέσω του προϋπολογισμού, ενώ μειώνει τους αντίστοιχους φόρους για τους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.

• Υποχρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία, υποβαθμίζει τα δημόσια Πανεπιστήμια, προωθώντας τα αντίστοιχα ιδιωτικά όπου καμία δυνατότητα πρόσβασης δεν θα έχουν λαϊκές οικογένειες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συνεργούς στο έγκλημα εναντίον των λαών, στην πολιτική που τσακίζει και τις δικές μας ζωές. Είναι τα υπόλοιπα κόμματα που υμνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που παρουσιάζουν σαν μονόδρομο αυτές τις επιλογές. Είναι τα κόμματα που όταν βρέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις είτε συμμετείχαν στο μακέλεμα των λαών σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ, είτε ψήφιζαν συμφωνίες για νέες βάσεις και υπέγραφαν μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα που έσπρωχναν πιο βαθιά στο στόμα του λύκου τον λαό μας.

Δεν θα καθίσουμε αμέτοχοι την ώρα που σφάζονται παιδιά, ένας ολόκληρος λαός!

Δεν δεχόμαστε να μπαίνει ο λαός μας στο στόμα του λύκου, να γίνεται στόχος αντιποίνων, για να λάβουν τα μεγάλα συμφέροντα κομμάτι από τη λεία.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, κλιμακώνουμε τη δράση μας!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή στη Γάζα, να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή, να αναγνωριστεί επιτέλους ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.
  • Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στην Υεμένη.
  • Να γυρίσουν πίσω τα οπλικά συστήματα, το στρατιωτικό προσωπικό και ό,τι άλλο παρέχει η χώρα μας στους φονιάδες των λαών. Κανένας φαντάρος, κανένας αξιωματικός έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην πατρίδα μας.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια