ΕΔΥΕΘ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ στις19.12.2019

ΕΔΥΕΘ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ στις19.12.2019

Να στείλουν μήνυμα ελπίδας, ότι με την πάλη του μπορεί ο κάθε λαός, και ο δικός μας μαζί, να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.

Η ΕΔΥΕΘ στα πλαίσια της 6ης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» της Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – ΕΕΔΥΕ για το σχολικό έτος 2019-2020 οργανώνει Σύσκεψη Φορέων και καλεί Συλλόγους Διδασκόντων, Συλλόγους Γονέων και Συλλόγους Γυναικών, τις Επιτροπές Ειρήνης Θες/νίκης και εκλεγμένους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια ανάλογες πρωτοβουλίες με θέματα: «Μια ζωγραφιά για την ειρήνη», «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας», «Να σκέφτεσαι τους άλλους», «Μια εικόνα-τρία ερωτήματα», «Αλληλεγγύη στα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης», οι οποίες αποτέλεσαν μέσο πραγματικής έκφρασης της παιδικής – νεανικής ψυχής κι ευαισθησίας, της αλληλεγγύης, των ονείρων και των σκέψεων των παιδιών μας, μέσα από τις ίδιες τις δημιουργίες τους.

Για τη νέα Πρωτοβουλία (σχολική χρονιά 2019-2020) επιλέξαμε τον τίτλο: «Για Μεσόγειο Θάλασσα γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών. Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου στην πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και στον ξεριζωμό». Επιδιώκουμε τα παιδιά μας να στείλουν μήνυμα αντίστασης ενάντια σε στους πολεμικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς, ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Να στείλουν μήνυμα ελπίδας, ότι με την πάλη του μπορεί ο κάθε λαός, και ο δικός μας μαζί, να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Η χώρα μας και καμία άλλη χώρα δεν πρέπει να γίνονται πολεμικά ορμητήρια, ούτε στόχοι επιθέσεων και φυλακές για τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας.

Με σκοπό να σχεδιάσουμε καλύτερα την οργάνωση και πραγματοποίηση της φετινής Πρωτοβουλίας πραγματοποιούμε Σύσκεψη

την Πέμπτη, 19/12 στις 19:00,
στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια