Εκδήλωση για τις διεθνείς εξελίξεις και το ρόλο του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

Ο Γρηγόρης Αναγνώστου, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως  πρέπει η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του λαού να γίνει το κύριο μέλημα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μάρτη η εκδήλωση – συζήτηση της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας, με θέμα τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, την εμπλοκή της χώρας μας και το ρόλο του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Την ομιλία έκανε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως σε μία εποχή που θερμές εστίες πολέμου και επεμβάσεων «καίνε» σε ολόκληρη την υδρόγειο και που η χώρα μας εμπλέκεται βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πρέπει η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του λαού να γίνει το κύριο μέλημα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι των εξελίξεων από τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τις τουρκικές και (όχι μόνο) προκλήσεις, σημείωσε πως αποδεικνύεται πόσο εύφλεκτη είναι η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων (μιας έτσι και αλλιώς πολυπαθούς περιοχής).

Τόνισε ακόμη ότι πίσω από τη διαμάχη για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα και πρέπει να ξεσκεπαστεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ, που κάθε άλλο παρά εξασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Τέλος κάλεσε σε δυνάμωμα του αγώνα για την ειρήνη, με επόμενο μεγάλο σταθμό την πορεία στη βάση του Ακτίου στις 14 Απρίλη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια