Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Εορδαίας

Την Πέμπτη 15 Μάρτη 2018, στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας απευθύνεται στους εργάτες και τους άνεργους, στους νέους και τις νέες, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, που παρακολουθούν τις επικίνδυνες εξελίξεις στη γειτονιά μας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Εξελίξεις που κρατούν αναμμένο το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία, μετά και την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας αλλά και στην Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Λιβύη μέχρι και τη ΝΑ Ουκρανία.

Απευθύνεται σε όσους παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο με τις συνεχείς προκλήσεις, μέχρι και το πρόσφατο επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους στα Ίμια, αλλά και η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτών.

Όσα συμβαίνουν γύρω μας, χτυπούν κυριολεκτικά καμπάνες. Έχει ξεσπάσει ένας νέος κύκλος ανταγωνισμών ανάμεσα στα κυριότερα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις αστικές τάξεις της περιοχής για το ποιος θα κατακτήσει νέες θέσεις για τα δικά του μονοπώλια και τις στρατηγικές του επιδιώξεις. Είναι μέρος του σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη των  κερδών για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Βαδίζουμε στον ένατο χρόνο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και δεν μπορούν να την ξεπεράσουν. Η κρίση του 1929 – 1932 θυμίζουμε ότι ξεπεράστηκε με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκρούονται ΗΠΑ, χώρες τις ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα. Παρεμβαίνουν και διεκδικούν μερίδιο καπιταλιστικές δυνάμεις όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, οι χώρες του Κόλπου.

Τα Βαλκάνια έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία, γιατί είναι κόμβος μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων και αποτελούν μεγάλη αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αξιοποιώντας τους τριγμούς που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στις σχέσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ με την Τουρκία επιδιώκει να γίνει «σημαιοφόρος» της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Μετατρέπει όλη την Ελλάδα σε βάση εξορμήσεων για τις ΗΠΑ. Παραχωρεί νέες βάσεις και λιμάνια όπως της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης. Ξοδεύει 2,4 δις ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και είναι στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ. Συνεργάζεται με κράτη δολοφόνοι όπως το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό, το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η γεωπολιτική αναβάθμιση που «ευαγγελίζονται» δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του κεφαλαίου μερίδιο από το πλιάτσικο και τη λεία.

Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο της κοινής πάλης για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή για να ανατρέψουν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους. Μοναδική απάντηση είναι η συσπείρωση και δράση σε ένα ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σας καλούμε την Πέμπτη 15 του Μάρτη και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, να ακούσετε τις θέσεις του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Θα μιλήσει ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ

Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια