Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Αυξημένο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη με ομιλητή τον Χρήστο Μαργανέλη, μέλος της ΕΕΔΥΕ και θέμα “Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η εμπλοκή της Ελλάδας”. Οι φίλοι της Ειρήνης κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώνοντας με τον

Αυξημένο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη με ομιλητή τον Χρήστο Μαργανέλη, μέλος της ΕΕΔΥΕ και θέμα “Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η εμπλοκή της Ελλάδας”.

Οι φίλοι της Ειρήνης κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον τους για τις εξελίξεις στην περιοχή. Όπως τόνισε ο ομιλητής ο ανταγωνισμός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εντείνεται σε όλες τις περιοχές του πλανήτη από την Ανταρκτική μέχρι τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Ασία με αντικείμενο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και τις διαδρομές των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αποτέλεσμα αυτών των αντιθέσεων είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία, η προσπάθεια αναζωπύρωσης των εθνικιστικών αντιθέσεων και του κάθε λογής αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια και η συνεχής αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο από το Τουρκικό κράτος.

Πέραν όλων αυτών στη Θεσσαλία η εγκατάσταση μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα δημιουργεί ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης των ανταγωνισμών που εγκυμονεί κινδύνουν για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής, ανάλογο εκείνου της εγκατάστασης στρατιωτικών βάσεων στην Αλεξανδούπολη κ.α.

Τον ομιλητή παρουσίασε στο κοινό από τη Γραμματεία της Επιτροπής η Μελίνα Σκαμπαρίνα η οποία αναφέρθηκε στους στόχους της εκδήλωσης αλλά και τον προγραμματισμό πρωτοβουλιών και δράσεων της Επιτροπής όπως είναι η συγκέντρωση υπογραφών για στήριξη του Παλαιστινιακού λαού και η παρουσίαση στα σχολεία του θέματος καλλιτεχνικής δημιουργίας “Μια Εικόνα, τρεις λέξεις”. Μετά την ομιλία επακολούθησε διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις αποδεικνύοντας πως το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο τόσο για ενημέρωση όσο και συζήτηση.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια