Εκδηλώσεις Δραστηριότητες Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης

Εκδηλώσεις Δραστηριότητες Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης

Διεκδικούμε το μέλλον της Πατρίδας μας χωρίς ξένες βάσεις, «συνεκμεταλλεύσεις», παραβιάσεις και γκριζάρισμα του Αιγαίου.

Τα γεγονότα:

Τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου διενεργεί  έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σηματοδοτώντας έτσι την de facto ενεργοποίηση του διάτρητου συμφώνου Τουρκίας Λιβύης.

Οι «προστάτες» του ΝΑΤΟ ΗΠΑ και ΕΕ προωθούν τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζουν τον σύμμαχο του Ερντογάν, δηλαδή τη λιβυκή κυβέρνηση Σάρατζ. Αέρας στα πανιά της Τουρκίας για παράνομες διεκδικήσεις.

Συχνές καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, τα γεγονότα στον Έβρο και δηλώσεις που αμφισβητούν τη συνθήκη τη Λοζάνης και το Πρωτόκολλο του 1926 που καθόρισε την συνοριακή γραμμή στον Έβρο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Ενέργειες και δηλώσεις που συσσωρεύουν αρκετή εύφλεκτη ύλη που με μια σπίθα δεν αποκλείεται να προκληθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στα ελληνικά σύνορα. Πιθανόν αυτό να επιδιώκεται: Μια πολεμική σύγκρουση που θα αποτελέσει αφορμή για διαπραγματεύσεις που οδηγούν στη συνδιαχείριση και παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας.

ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις με δεξιά κεντρώα ή αριστερά πρόσημα θεωρούν καταφύγιο και προστασία τη μέγγενη των σχεδιασμών των ΝΑΤΟικών και ΗΠΑ, σχεδιασμοί που ούτε εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ούτε την ειρήνη και την  ευημερία για τους λαούς της περιοχής. Καλλιεργούν τον εφησυχασμό. Παράλληλα έμπειρα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και έλληνες φαντάροι υπηρετούν σε ΝΑΤΟικές αποστολές μακριά από τα ελληνικά σύνορα. Σε πολλές περιπτώσεις τις διαταγές δίνει Τούρκος στρατιωτικός.

Ο Λαός έχει ένα δρόμο να βαδίσει. Τον δρόμο του Αγώνα που αμφισβητεί τον ρόλο των ΝΑΤΟικών «συμμάχων» που θέλουν τη χώρα ορμητήριο πολεμικών συγκρούσεων.

Καλούμε τον Λαό σε  επαγρύπνηση σε ενεργοποίηση και κινητοποίηση μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις.

ΕΜΕΙΣ, οι οδοιπόροι του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, θα πορευόμαστε στους γνώριμους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας ζωή αξιοπρεπή και ανθρώπινη.

ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ με την κυριαρχία του Ιμπεριαλισμού.

Διεκδικούμε το μέλλον της Πατρίδας μας χωρίς ξένες βάσεις, «συνεκμεταλλεύσεις», παραβιάσεις και γκριζάρισμα του Αιγαίου.

Κλείσιμο της Βάσης της Σούδας, το εφαλτήριο θανάτου για τους γείτονες λαούς.

Αγωνιζόμαστε για μια Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και συνεργασία των λαών της μακριά από πολέμους και προσφυγιά.

 

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης

στο Ηράκλειο:

Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 7:30 μμ  στην Πλατεία Καράβολα (έναντι Τάλως)

και στα Χανιά:

Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 7:00 μμ, συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Σάββατο 6 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία της Αγοράς για μηχανοκίνητη πορεία στην αμερικάνικη βάση της Σούδας

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια