Επιστολή Επιτροπών Ειρήνης προς Εκπαιδευτικούς και Γονείς

Επιστολή Επιτροπών Ειρήνης προς Εκπαιδευτικούς και Γονείς

Επιστολή Επιτροπών Ειρήνης προς Εκπαιδευτικούς και Γονείς για την πρωτοβολυία με την ονομασία «Χτίζουμε γέφυρες φιλίας με τα παιδιά όλου του κόσμου»

                     

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΑΦΝΗΣ-
ΥΜΗΤΤΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΤΑΥΡΟΥ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

2ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

                     Μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς

Οι Επιτροπές Ειρήνης μέλη της ΕΕΔΥΕ που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, σας απευθύνουμε τις πιο θερμές ευχές μας για μια ειρηνική νέα χρονιά με υγεία και δύναμη στο έργο σας ως εκπαιδευτικών, γονιών και δύναμη στους αγώνες για όλα όσα συνθέτουν τις ανάγκες για μια ανθρώπινη ζωή.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.)με την επιστολή που απέστειλε – στην αρχή της σχολικής περιόδου – πανελλαδικά σε εκπαιδευτικούς, γονείς, χαιρέτισε όλους εσάς που μοχθείτε καθημερινά στο δύσκολο έργο της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών σε όλη τη χώρα.

Τώρα στην αυγή του νέου χρόνου απευθυνόμαστε σε εσάς – περιοχή Αγ. Δημητρίου, Δάφνης Υμηττού, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης, Ταύρου Μοσχάτου και 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας – για τη νέα πρωτοβουλία καλλιτεχνικής-πνευματικής δημιουργίας των μαθητών των σχολείων σας. Η πρωτοβουλία αυτή παίρνοντας υπόψη την κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε έχει την ονομασία «Χτίζουμε γέφυρες φιλίας με τα παιδιά όλου του κόσμου».

Στην πρωτοβουλία αυτή οι μαθητές Δημοτικών Γυμνασίων Λυκείων έχουν τον λόγο. Με τις σκέψεις τους, την ευαισθησία τους, η πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης είναι πεδίο έκφρασής τους!

Με λόγο, εικόνα, βίντεο, μουσική, θεατρικά δρώμενα, εικαστικά και με όποιο τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης επιλέξει κάθε μαθητής ή ομάδα μαθητών μπορούν να ακουστούν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά τα θέλω των παιδιών, σε μια περίοδο που πλείστα όσα – στη χώρα μας και στον κόσμο – πληγώνουν τις ευαίσθητες, νεανικές ψυχές.

Σε συνεννόηση των Επιτροπών Ειρήνης με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα – σε κατάλληλα χρονικά σημεία – σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, δρώμενα που θα έχουν στο επίκεντρό τους όλο τον πλούτο των σκέψεων και της δημιουργικότητας των μαθητών.

Με την προσδοκία θετικής ανταπόκρισης από εσάς, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Η επικοινωνία με τις προαναφερόμενες Επιτροπές Ειρήνης θα διευκολύνει την αντιμετώπιση ερωτημάτων ή θεμάτων που θα προκύψουν στο στάδιο της υλοποίησης.

Οι γραμματείες των Επιτροπών Ειρήνης

Ενδιαφέροντα άρθρα