Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ  “ΟΥΤΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΦΟΝΙΑΔΩΝ – ΟΥΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ”  15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021 // 7 μ.μ. // ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ   Θα μιλήσουν: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ, υποναύαρχος Π.Ν. ε.α. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ   Οι Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας,  μπροστά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ 

“ΟΥΤΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΦΟΝΙΑΔΩΝ – ΟΥΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ”

 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021 // 7 μ.μ. // ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Θα μιλήσουν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ, υποναύαρχος Π.Ν. ε.α.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ

 

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας,  μπροστά τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις από το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε εργατικό σωματείο, κάθε φορέα, κάθε σύλλογο, κάθε εργαζόμενο που προβληματίζεται γύρω από αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας, που αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τα χιλιοειπωμένα παραμύθια για ανάπτυξη – σταθερότητα – ασφάλεια κρύβεται το αιματοκύλισμα των λαών.

Στις εργατογειτονιές του Πειραιά γνωρίζουμε καλά πως το παραμύθι της “ανάπτυξης” που πλασάρουν εδώ και χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα και τα στηρίγματά τους στους Δήμους της περιοχής και στην Περιφέρεια, μοναδικούς ωφελημένους έχει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τους τσακισμένους μισθούς, τη φτώχεια, την ακρίβεια, την  έλλειψη βασικών έργων υποδομής ενάντια στις πλημμύρες, τους ελάχιστους χώρους για μόρφωση, ψυχαγωγία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και  τους κατοίκους του Πειραιά να σκεφτούν:

 • Τι έχει κερδίσει ο λαός της περιοχής από τη μετατροπή του Πειραιά σε σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο;
 • Τι κίνδυνοι προκύπτουν για τον ελληνικό λαό από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σαν κι αυτή στο Σαχέλ, που ετοιμάζεται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση, μετά την  υπογραφή της επιθετικής Ελληνογαλλικής Συμφωνίας;

Τα τελευταία χρόνια, συχνά – πυκνά ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα που μονιμοποιείται κι ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, για πολέμους κι επεμβάσεις σε βάρος των λαών, μετατρέποντας το λιμάνι του Πειραιά σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος με τη γιγαντιαία ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή απόβαση πολεμικού υλικού και στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη και στο Στεφανοβίκειο για τις ανάγκες της άσκησης  “Atlantic Resolve”, τις ασκήσεις – πρόβες πολέμου στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα, αποδεικνύοντας πως από τη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα, ο λαός μας όχι μόνο δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα, γίνεται στόχος αντιποίνων.

Έρχονται να κουμπώσουν με την τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός και την πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μαύρη Θάλασσα,  στον Περσικό Κόλπο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια. Οι δεκάδες εστίες πολέμου που καίνε σε ολόκληρη την υδρόγειο προειδοποιούν τους λαούς για τεράστιους κινδύνους.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας κι απογειώνοντας την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων συμμετέχει ενεργά, για λογαριασμό της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης. Επιδιώκει να πάρει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας, από το πλιάτσικο κατά άλλων λαών, βάζοντας το λαό και τη χώρα μας σε μεγάλες περιπέτειες.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, στη διαπάλη τους με την Κίνα και με τη Ρωσία, μακελεύουν λαούς για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του νερού, των ενεργειακών αγωγών και μεταφορικών “αρτηριών”, για να αποκτήσουν περισσότερα κέρδη τα μονοπώλια, κατακτώντας μεγαλύτερα μερίδια των αγορών.

Για όλα τα παραπάνω, οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε κάτοικο του Πειραιά να συζητήσουμε, να οργανώσουμε την πάλη μας.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για να αποτραπεί κάθε εμπλοκή, κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Έχει τεράστιες ευθύνες η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες, στην υπηρεσία της αστικής τάξης της χώρας μας, ανανέωσε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, παραδίδοντας “γην και ύδωρ” στους μακελάρηδες των λαών.

Ο λαός μέσα από την πάλη του μπορεί να βάλει εμπόδια στην επικίνδυνη αυτή πολιτική

Να δυναμώσει ο αγώνας για:

 • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
 • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και όλων των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών
 • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
 • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
 • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
 • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
 • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

ΟΥΤΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΦΟΝΙΑΔΩΝ – ΟΥΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

⁕ Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις -μάσκες κλπ)

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια