Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης

Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης

Επιτακτική η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή μας.

Με τη δέσμευση ότι και αυτή τη χρονιά η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης της ΕΕΔΥΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, σε μια περιοχή που μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς από την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κοπή της πίτας της Επιτροπής.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ματούλα Γκιδίκα, παρουσιάζοντας την έκδοση «ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση – Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών», σημείωσε ότι η ένταξη ολοένα και περισσότερων χωρών στο Σύμφωνο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αυξάνει τους κινδύνους για ανάφλεξη καθώς μια σύντομη αναδρομή από τη δημιουργία του, το 1949, μέχρι σήμερα βρίθει από στρατιωτικές επεμβάσεις, πολέμους και υποδαύλιση εθνικισμών με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς. Η στρατηγική του ΝΑΤΟ μέσα από τις Συνόδους Κορυφής της τελευταίας δεκαετίας καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης σε βάρος της διεθνούς ύφεσης και ειρήνης λαμβανομένων υπόψη την καπιταλιστική κρίση και την όξυνση των ανταγωνισμών. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την Κίνα. Δεν θα πρέπει δε να διαφεύγει ότι η περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσκοπεί στην ασφαλή και απρόσκοπτη κερδοφορία των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αναφορά έγινε επίσης και στον επικίνδυνο ρόλο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τη χώρα μας, που καθιστά επιτακτική την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή μας. Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και αντιιμπεριαλιστικές δράσεις της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια