Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τη Μαγνησία και το Λιτόχωρο

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τη Μαγνησία και το Λιτόχωρο

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου απαιτεί «να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τη Μαγνησία και το Λιτόχωρο».

Την έντονη ανησυχία της για την συνεκπαίδευση της 26ης Αμερικανικής Ειδικής Αποβατικής Μονάδας Ταχείας Ανάπτυξης περίπου 2.000 πεζοναυτών και της 32ης Ταξιαρχίας Ελλήνων Πεζοναυτών στο Λιτόχωρο της Πιερίας και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας παρουσία του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου πλοίου USS Mesa Verde και με συνοδεία και κάποιων μικρότερων πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Ελλάδας εκφράζει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και απαιτεί «να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τη Μαγνησία και το Λιτόχωρο».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στην χώρα μας χρησιμοποιούνται από αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις. Η περιοχή μας είναι ενταγμένη στην κατάπτυστη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για κοινές νατοϊκές στρατιωτικές ασκήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η άσκηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίκεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, συνάντηση που σφράγισε την παραπέρα εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό μας, η μετατροπή της περιοχής σε πεδίο ασκήσεων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ αφού η άσκηση αυτή αποτελεί πρόβα πολέμου σε βάρος άλλων λαών, είναι ενταγμένη σε επιθετικά σχέδια που εμπλέκουν το λαό μας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και καθιστούν την περιοχή μας, όπως και τις άλλες περιοχές όπου βρίσκονται τέτοιου είδους βάσεις και υποδομές, σε στόχους αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικές αντιπαραθέσεις στην Ουκρανία, στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και πρόσφατα στην Ερυθρά θάλασσα και στην επίθεση των ΗΠΑ και ΗΒ στην Υεμένη. Καλούμε το λαό της Μαγνησίας να εναντιωθεί συνολικά στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, που επιτρέπει την αξιοποίηση στρατιωτικών υποδομών από αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές δυνάμεις.

Απαιτούμε:

– Να τερματιστεί άμεσα η στρατιωτική άσκηση. Να αποχωρήσουν από την περιοχή του Λιτοχώρου οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί δολοφόνοι, είναι ανεπιθύμητες.

– Να επιστρέψουν πίσω τα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων.

– Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στους οποίους συμμετέχει για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

– Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, λευτεριά στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό».

Ενδιαφέροντα άρθρα