Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Μια εικόνα, τρία ερωτήματα”

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε, στο πνευματικό κέντρο Ζακύνθου, με επιτυχία η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου στα πλαίσια της καμπάνιας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. «Μια εικόνα τρία ερωτήματα».

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε, στο πνευματικό κέντρο Ζακύνθου, με επιτυχία η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου στα πλαίσια της καμπάνιας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. «Μια εικόνα τρία ερωτήματα».

Συμμετείχαν παιδιά από δύο (2) νηπιαγωγεία, εννέα (9) Δημοτικά σχολεία, η «Ξενοπούλειος παιδική βιβλιοθήκη» και δύο (2) Γυμνάσια, με τριακόσια δεκαπέντε (315) έργα ζωγραφικής, ένα παραμύθι για την ειρήνη, έργο 18 μαθητών, χορωδία 28 μαθητών με τραγούδια για την ειρήνη, ποίημα και πεζό από μαθήτριες γυμνασίου, απαγγελίες Ρίτσου «ΕΙΡΗΝΗ» και Λειβαδίτη «ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό σχήμα σε αντιπολεμικά τραγούδια.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Κορφιάτης μέλος της επιτροπής ειρήνης Ζακύνθου και περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων νήσων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφερόμενος στο έργο των παιδιών και τις αιτίες γέννησης των πολέμων. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου ο Θοδωρής Σαρακίνης μέλος της διοίκησης.

Στην κεντρική ομιλία που έκανε το μέλος της επιτροπής Γιώργης Αλιάζης μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

Ήταν πραγματικά συγκινητική η συμμετοχή των παιδιών και των δασκάλων τους που κατέδειξαν, με σοφία μέσα και από την παιδική τους αθωότητα με τα έργα τους, τι πιστεύουν για τον πόλεμο και ποιες είναι οι αιτίες που τον γεννούν.

Τα παιδιά μας έδωσαν ελπίδα μέσα από τις φωνές και τις δημιουργίες τους.

Δική μας ευθύνη είναι να γιγαντώσουμε αυτές τις φωνές τους και να αναγκάσουμε τους κάθε μορφής πολεμοκάπηλους να σωπάσουν, μέχρι που οι φωνές τις ειρήνης σκεπάσουν τις ιαχές του πολέμου.

Τώρα χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλου του λαού μας.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί μαζικά, μαχητικά και ανυποχώρητα:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών μας από τις Ευρω-Νατοϊκές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία.
  • Τώρα χρειάζεται να απαιτήσουμε όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ τα κονδύλια να δοθούν για υγεία, παιδεία, πρόνοια, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια