Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας: Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο

Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας: Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο την Τετάρτη 13 Απρίλη «Για να καταδικαστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και για να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο, καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό, την Τετάρτη 13 Απρίλη στις 7 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας.

«Για να καταδικαστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και για να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!» σημειώνει στο κάλεσμά της η Επιτροπή προσθέτοντας πως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού ούτε όμως και του ρωσικού.

Τονίζει ότι πρόκειται για άδικο πόλεμο, που σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας κι εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής και καταγγέλλει:

«Την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Παίζει με τη φωτιά του πολέμου στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη αντιποίνων, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ’ άκρη σ’ άκρη να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις».

Η ΕΕΔΥΕ Ηλείας επισημαίνει ότι «οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια και τα πολιτικά αεροδρόμια έχουν τεθεί στη διάθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων για να συμβάλουν στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς!» και καταδικάζει την κυβέρνηση της ΝΔ που «ετοιμάζει τώρα την αποστολή μάχιμου τμήματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία, σε ΝΑΤΟικό “σχηματισμό μάχης”. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη μετακίνηση ενός Τμήματος Αντιαρματικών, που θα αποτελείται από μία Διμοιρία με τέσσερα στοιχεία, συν ένα στοιχείο Τεχνικής Υποστήριξης».

Επιπλέον καταδικάζει την προετοιμασία από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους σχηματισμούς μάχης (battlegroups), στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Aντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία, τονίζοντας πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα και απαιτεί:

  • Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
  • Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!

 

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια