Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό, την Τρίτη 17/10

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό, την Τρίτη 17/10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό, διοργανώνει την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία της Αγοράς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό, διοργανώνει την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία της Αγοράς, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Στο κάλεσμά της προς το Εργατικό Κέντρο Χανίων, τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αγροτικούς, τους επαγγελματικούς και τους επιστημονικούς φορείς, σημειώνει ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

H τεράστια προβολή των θέσεων του Ισραήλ από τα ΜΜΕ, η προπαγάνδα και τα Fake news που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, δίνουν την εικόνα πως το Ισραήλ είναι ένα φιλειρηνικό κράτος που δέχτηκε επίθεση από κάποιους πολεμοχαρείς που θέλουν να εισβάλουν στο Ισραήλ. Κρύβουν με επιδέξιο τρόπο την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών εδώ και δεκαετίες από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τις τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, τις εφόδους σε σπίτια αμάχων, τους 220 Παλαιστίνιους νεκρούς πριν τις τελευταίες συγκρούσεις, τη χρησιμοποίηση απαγορευμένων βομβών φωσφόρου από τον ισραηλινό στρατό, τα τείχη-φράχτες, ότι 2,5 εκατομμύρια κόσμος ζει σε μια λωρίδα γης σε έκταση αντίστοιχης της Άνδρου, χωρίς νερό, καύσιμα και τρόφιμα και έναν κατάλογο με φρικαλεότητες που δεν έχει τελειωμό.

Οι ισαποστάκηδες και αυτοί που μιλάνε για νόμιμη άμυνα του Ισραήλ δεν έβγαζαν άχνα τόσα χρόνια μπροστά στο έγκλημα στην Παλαιστίνη και κάθονται προσοχή στο κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ που είναι τα στηρίγματα του Ισραήλ».

Την ίδια ώρα, συνεχίζει, η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ «μας μπλέκουν όλο και πιο πολύ στα παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών, στέλνοντας τη φρεγάτα “Ψαρά”, για να συνδράμει στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Την ίδια ώρα η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να παίξει τον δολοφονικό ρόλο της για άλλη μια φορά για τους λαούς της περιοχής». Παράλληλα εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός ήταν πάντα με το μέρος της κατεχόμενης Παλαιστίνης, για αυτό και έχουν κάνει αυτό τον πρωτοφανή πόλεμο προπαγάνδας τις τελευταίες ημέρες υπέρ του Ισραήλ.

Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, ποθούν την ειρήνη για την πολύπαθη Μέση Ανατολή, για να μην την πληρώνει τελικά ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής, θα πρέπει να συστρατευθούν μαζί μας στον αγώνα για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά” από τη Μέση Ανατολή.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια