Θεσσαλονίκη – Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο προξενείο των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη – Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο προξενείο των ΗΠΑ

H ΕΔΥΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «USNS YUMA». Πρόκληση η παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο προξενείο των ΗΠΑ.

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας απαντά στην προκλητική παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USNS YUMA» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Η παράσταση θα γίνει την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή.

Καλώντας τον λαό να αντιδράσει μαζικά ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην πολιτική της ελληνικής αστικής τάξης, της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υπηρετούν, που εμπλέκουν τη χώρας  στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους», στην ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ, αναφέρει:

«Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Σούδα…

Όλη η Ελλάδα ορμητήριο των νατοϊκών φονιάδων ενάντια στους λαούς της περιοχής!

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης, παραμονές της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του λαού μας στην εισβολή της φασιστικής Ιταλίας, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USNS YUMA». Παρόν με δηλώσεις του και ο υπερδραστήριος Αμερικανός πρέσβης Πάιατ, που μας ενημερώνει ότι το πλοίο θα καταπλεύσει στη συνέχεια στην Αλεξανδρούπολη, που έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Μέσω της Αλεξανδρούπολης θα αναχωρήσουν προς Βουλγαρία και Ρουμανία στρατιωτικός εξοπλισμός και προσωπικό, μεγάλος αριθμός μαχητικών και μεταγωγικών ελικοπτέρων, εκατοντάδες οχήματα και κοντέινερς για τη διεξαγωγή ασκήσεων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Πολύ γρήγορα ο λαός μας γεύεται τα δηλητηριώδη «φρούτα» της πρόσφατα ανανεωμένης από την κυβέρνηση της ΝΔ Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που είχε διαπραγματευτεί και συμφωνήσει αρχικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ γρήγορα επιβεβαιώνονται στην πράξη αυτά για τα οποία προειδοποιεί εδώ και χρόνια το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας η Ελλάδα μετατρέπεται σε προγεφύρωμα και ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια σε χώρες και λαούς της περιοχής. Ταυτόχρονα όμως γίνεται και στόχος – μαγνήτης απαντητικών χτυπημάτων απ’ αυτούς που θα δεχτούν επιθέσεις. Αυτή είναι η ασφάλεια που οι ποικιλώνυμες στρατιωτικές συμφωνίες, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προσφέρουν στο λαό μας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί και πάλι τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, τον κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να αντιδράσουμε μαζικά ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην πολιτική της ελληνικής αστικής τάξης, της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υπηρετούν, που εμπλέκουν τη χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια