Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες λαού απαίτησαν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες λαού απαίτησαν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα

Εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και γυναίκες βροντοφώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και γυναίκες βροντοφώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Η ιστορία έχει μια πλευρά με την Παλαιστίνη για τη λευτεριά».

Τα συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα όταν η πολύ μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη, πέρασε έξω από το Αμερικανικό προξενείο.

«Βάσεις δολοφόνων να σφάζονται οι λαοί, καμία εμπλοκή στης Γάζας τη σφαγή» και «Σύμμαχος δεν είναι το κράτος τρομοκράτης, είναι ο λαός που γίνεται αντάρτης».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μίλησε ο Κώστας Ηλιού, μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Όσοι τρέμετε από οργή για το συνεχιζόμενο έγκλημα στην Παλαιστίνη. Όσοι καίγεστε από αγανάκτηση βλέποντας εικόνες μικρών παιδιών κομματιασμένων από βόμβες που περάσαν από τη Σούδα για να φτάσουν στη Γάζα. Όσοι δεν ανέχεστε να μένετε σιωπηλοί στην ανθρωποσφαγή στη Μέση Ανατολή. Όλοι στον αγώνα, χωρίς καμία καθυστέρηση» τόνισε μεταξύ άλλων και επεσήμανε ότι πρέπει «να δυναμώσει η πρωτοβουλία κάθε σωματείου για αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Να πληθύνουν οι εκδηλώσεις στήριξης με κάθε τρόπο, με τα πανό μας, με τις σημαίες της Παλαιστίνης, με τις παρεμβάσεις μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια