Καταγγέλλουν τη στάση των άλλων παρατάξεων στο κάλεσμα για αγώνα ενάντια στις βάσεις

Καταγγέλλουν τη στάση των άλλων παρατάξεων στο κάλεσμα για αγώνα ενάντια στις βάσεις

Κανένας νέος να μην δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος! Να μη δεχτούμε να φτιάχνουμε “έξυπνες βόμβες”, να εφευρίσκουμε προσχήματα για τη σφαγή άλλων λαών, να συγκαλύπτουμε το ρόλο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ!

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΘΗΝΑΣ

Καταγγέλλουν τη στάση των άλλων παρατάξεων στο κάλεσμα για αγώνα ενάντια στις βάσεις

Τη στάση των εκπροσώπων των παρατάξεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, BLOCO και ΕΑΑΚ στα διοικητικά συμβούλια, όπου αρνήθηκαν τη συμμετοχή και οργάνωση της δράσης των φοιτητών στον αγώνα ενάντια στην επέκταση ΝΑΤΟικών βάσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας γερά στο έδαφος που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μπλέκει ακόμα περισσότερο το λαό και τη νεολαία στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Συνεχίζει την ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ (ΣΑΑΣ), με στόχο την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την ένταξη στη συμφωνία των βάσεων Drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ παραμένει ταυτόχρονα διαρκής ο κίνδυνος και των πυρηνικών όπλων. Εκθέτει σε ανεπανόρθωτους κινδύνους το λαό και τη νεολαία της χώρας μας για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων που διεκδικούν μερίδιο από τη μοιρασιά των δρόμων μεταφοράς και ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδιώκει να ξεπλύνει τα εγκλήματα των φονιάδων των λαών στις συνειδήσεις της νεολαίας, να μετατρέψει τους φοιτητές σε χειροκροτητές των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών!

Μπροστά στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ, καλέσαμε τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν μαζικά στην κοινή σύσκεψη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, για να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους, τις οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών, τους μαθητές, ενάντια στην επέκταση της συμφωνίας, την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά δολοφονικά σχέδια!

Οι δυνάμεις της ΔΑΠ για μία ακόμη φορά, στην πλειοψηφία των σχολών, δεν μπήκαν καν στον κόπο να πατήσουν το πόδι τους στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων. Δεν ξέρουμε αν είναι ακόμα απασχολημένοι να ανοίγουν μπουκάλια “στα παλάτια της Μυκόνου”. Ή αν ξοδεύουν όλο το χρόνο τους για να γράφουν αντικομμουνιστικούς λίβελους για την εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό, αντιγράφοντας τα σκονάκια των φασιστικών και ακροδεξιών κυβερνήσεων και παραγόντων της ΕΕ… Πάντως όπου τελικά μας “έκαναν την τιμή”, αγκαλίτσα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, BLOCO -τα υποδειγματικά “αμερικανάκια του Πάιατ” μέσα στις σχολές- υπερασπίστηκαν τόσο τη συμμετοχή της χώρας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ “γιατί μας προστατεύει” όσο και τη νέα επέκταση των βάσεων του θανάτου στη χώρα μας!

Τους προκαλούμε να απαντήσουν κάποια στιγμή στα ερωτήματα που τους θέτουμε και που κάθε φορά αποφεύγουν να απαντήσουν, γιατί, όπως λένε, “οι φοιτητές δεν μπορούν να ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική της χώρας (!). Πώς μας προστατεύει το ΝΑΤΟ όταν:

  • Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των συμμάχων του, πρωτοστατεί στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών με τη δημιουργία ΑΟΖ, αναγνωρίζει τις προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, κρατώντας στάση “Πόντιου Πιλάτου” για να μη δυσαρεστήσει την Τουρκία και συμμαχήσει με τη Ρωσία, την ίδια στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται κατακόρυφα;
  • Κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα έχει πάνω τη σφραγίδα του; Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν δει πολλές φορές το φιτίλι του πολέμου να ανάβει με τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ να αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, να δημιουργούν ανεπανόρθωτες καταστροφές, ισοπεδώνοντας ολόκληρες πόλεις, διαιρώντας ολόκληρα κράτη!
  • Ο Νο 1 αντίπαλος του ΝΑΤΟ η Ρωσία, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι χώρες με βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν τους πρώτους στόχους που θα πληγούν σε μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση;

Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας κινδύνων! Που τσακίζει τους λαούς, τους μετατρέπει σε κρέας για τα κανόνια του, για τις απαιτήσεις των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων που διεκδικούν μερίδιο από τη μοιρασιά των δρόμων μεταφοράς και Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ερωτήματα προκαλεί όμως και η στάση των δυνάμεων των ΕΑΑΚ που καταψήφισαν τη σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ, με φτηνές δικαιολογίες όπως ότι “η σύσκεψη..”, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, συλλόγων γυναικών και αυτοαπασχολούμενων, “… είναι κομματική” και ότι μάλιστα “δεν πρέπει να γίνει”(!!!).

Τυφλωμένοι από το αντικομμουνιστικό τους μένος, μάλλον ξεχνούν ότι:

  • Στρέφονται ενάντια στην ΕΕΔΥΕ του Γρηγόρη Λαμπράκη-ιδρυτή και προέδρου της, της ΕΕΔΥΕ του Γιάννη Ρίτσου-επίτιμου μέλους της, της ΕΕΔΥΕ των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που πρωτοστάτησαν στον αγώνα, για να ζούμε οι λαοί ειρηνικά, να απεμπλακεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
  • Στρέφονται ενάντια στην ΕΕΔΥΕ που πρωτοστάτησε στους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του 1999, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι εμπόδισαν με τα σώματά τους τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ να περάσουν από τη χώρα μας, για να βομβαρδίσουν τη Γιουγκοσλαβία!
  • Στρέφονται ενάντια στην ΕΕΔΥΕ που σήμερα, αταλάντευτα πρωτοστατεί και οργανώνει τον αγώνα για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να απεμπλακεί τώρα η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να μην έρθουν πυρηνικά όπλα στη χώρα μας, να ζούμε οι λαοί ειρηνικά!

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τοποθέτησή τους στο ΔΣ της Παντείου, όπου υποστήριξαν ότι “στο σημερινό Πανεπιστήμιο δεν γίνεται να μην κάνεις έρευνα για το ΝΑΤΟ!” Για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην πολιτική παλιών και νέων κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μεγάλων επιχειρηματιώνΟ συμβιβασμός με τη σημερινή κατάσταση και η αποδοχή ότι δεν μπορούμε “να κάνουμε κάτι” είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του λαού και της νεολαίας, για να καταφέρει με τους αγώνες του να ανοίξει δρόμο για συνολικότερες ανατροπές και ρήξη με το σύστημα της εκμετάλλευσης, που σήμερα τσακίζει τα δικαιώματά μας.

Οι φοιτητές να τους γυρίσουν την πλάτη!

Δεν ανεχόμαστε να μας εκπροσωπούν αυτοί που ξεπλένουν το αίμα από τα χέρια των δολοφόνων μετά από κάθε ιμπεριαλιστικό τους έγκλημα! Αυτοί που υπερασπίζονται να δίνονται δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ κάθε χρόνο για να δολοφονούνται λαοί και εμείς να στερούμαστε Υγεία, Παιδεία κ.λπ.

Κάνουμε στην άκρη όσους δεν μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που υλοποιεί πιστά τα σχέδια ΕΕ-ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να βάλει φρένο στην επέκταση των βάσεων, στη συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια!

Κανένας νέος να μην δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος! Να μη δεχτούμε να φτιάχνουμε “έξυπνες βόμβες”, να εφευρίσκουμε προσχήματα για τη σφαγή άλλων λαών, να συγκαλύπτουμε το ρόλο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ!

Να δυναμώσουμε τον κοινό μας αγώνα με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, με τα σωματεία των εργαζομένων, τους μαθητές, τις επιτροπές ειρήνης της ΕΕΔΥΕ!

Να υιοθετηθεί από κάθε φοιτητικό σύλλογο το κοινό κάλεσμα των φορέων του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αγώνα ενάντια στις βάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια!».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια