ΛΑΡΙΣΑ – Μαχητική απάντηση ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων

ΛΑΡΙΣΑ – Μαχητική απάντηση ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων

Μαχητική απάντηση στην πολιτική τής όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στη μετατροπή της Λάρισας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων δόθηκε από την κινητοποίηση που οργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο και οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης, μπροστά και στην επικείμενη ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ». Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, μίλησε η

Μαχητική απάντηση στην πολιτική τής όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στη μετατροπή της Λάρισας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων δόθηκε από την κινητοποίηση που οργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο και οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης, μπροστά και στην επικείμενη ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ».

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Δήμητρα Παπαστεργίου, η οποία επισήμανε μεταξύ άλλων πως «στη Θεσσαλία τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Τα σχέδια είναι να εγκατασταθούν εδώ -μετά τα drones- τα θηριώδη GLOBAL HAWK, κατασκοπευτικά με πολλά οπλικά και πυραυλικά συστήματα. Γι’ αυτόν το λόγο και μας ήρθε ο Τοντ Γουόλτερς (ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων Ευρώπης), γι’ αυτόν το λόγο κατέφθασε στην 110 ΠΜ κατασκευαστική εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων. Ηρθε για να διενεργήσει τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας του αεροδρομίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής υποδομών. Εδώ, άλλωστε, γίνονται του κόσμου οι συνεκπαιδεύσεις Ελλήνων πιλότων με Αμερικανούς, Ισραηλινούς, Σκοπιανούς, οι δε μοίρες της 110 ΠΜ συμμετέχουν σε διάφορες πολυεθνικές ασκήσεις. Εδώ, επίσης, εδρεύει το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ. Εμείς για ό,τι γίνεται στην πόλη μας δημοσιεύουμε καταγγελίες και διαμαρτυρίες στα τοπικά ΜΜΜ και είναι συχνά τα συλλαλητήρια και οι πορείες που διοργανώνουμε. Στο γειτονικό μας Βόλο χιλιάδες ελικόπτερα και μονάδες στο Στεφανοβίκειο, το δε λιμάνι προορίζεται για αμερικανικός ναύσταθμος. Να λοιπόν γιατί οι Θεσσαλοί έχουμε πρόσθετο λόγο να ανησυχούμε και να αγωνιζόμαστε εναντίον των ΝΑΤΟικών σχεδίων. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι βάσεις υπάρχουν για την ασφάλεια των λαών και για τη διατήρηση της ειρήνης, τα έργα και οι ημέρες τους στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι αποκαλυπτικά». 

Ο Γιώργος Τσούγκρας, εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, σχολίασε το επικίνδυνο παραμύθι που καλλιεργείται «ότι μια τέτοια ανάπτυξη δυνάμεων στη χώρα θα φέρει και κανένα μεροκάματο» και επισήμανε ότι η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι στοιχείο της «ανάπτυξης» που τσακίζει το λαό: «Είναι πια καθαρό πως η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων, δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική αν δεν στόχευε ταυτόχρονα στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπηρετήσουν μέχρι τέλους τα συμφέροντα της τάξης τους, που για τα κέρδη στην ειρήνη τους ματώνουν τη λαϊκή οικογένεια με αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη και στον πόλεμό τους οδηγούν τον λαό στο σφαγείο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους που έχουν να κάνουν ξανά με την κερδοφορία τους», όπως ανέφερε.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «δε σας θέλει ο λαός πάρτε τις βάσεις σας και μπρος» και «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Με το τέλος της κινητοποίησης, οι μαζικοί φορείς τόνισαν πως τις επόμενες μέρες πρέπει να ενταθεί το άνοιγμα στον λαό της πόλης, προκειμένου να βρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση η ανανέωση της Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις.

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια