Μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στο Ηράκλειο

Μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στο Ηράκλειο

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στη συγκέντρωση – συναυλία αλληλεγγύης της Επιτροπής Ειρήνης το ερχόμενο Σάββατο 4/11 στις 6 μ.μ. στην Πλ. Ελευθερίας.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυναν μεταξύ άλλων η Ρένα Σκυβαλάλη, επικεφαλής της ΟΓΕ Ηρακλείου, η Δέσποινα Δοριάκη, πρόεδρος της ΕΙΥΗ, ο Γιάννης Δαλέζιος, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, ο Δημήτρης Βουρλιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών, ο Γιώργος Λενακάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Λίλη Αναστασοπούλου, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Φυσικού. Ξεχώρισε ο χαιρετισμός του προέδρου της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ηρακλείου που αναφέρθηκε στο νέο έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή στη Γάζα, όπου δολοφονούνται μαζικά γυναίκες και παιδιά. Ευχαρίστησε για τη μαζική έκφραση αλληλεγγύης του λαού της Ελλάδας που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ελεύθερη πατρίδα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Μανόλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τη νύχτα 27 προς 28 Οκτώβρη πραγματοποίησε ολομέτωπη στρατιωτική επιχείρηση από αέρος, στεριάς και θάλασσας στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. Τονίζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα! Είναι μια γενοκτονία σε εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και ανάπηρους και ένα νέο τεράστιο κύμα προσφυγιάς και ξεριζωμού.

Υπογράμμισε ότι οι λαοί δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα! Καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μην ψηφίσει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σχετική ψηφοφορία στον ΟΗΕ!

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας. Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη! Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί! Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο! Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου για μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία το Σάββατο 4/11 στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας και στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων για παγκρήτια κινητοποιήση στις 12/11 στα Χανιά», κατέληξαν οι χαιρετισμοί των σωματείων και των φορέων.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στη συγκέντρωση – συναυλία αλληλεγγύης της Επιτροπής Ειρήνης το ερχόμενο Σάββατο 4/11 στις 6 μ.μ. στην Πλ. Ελευθερίας.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια