Μεγάλη κινητοποίηση στη Σαλαμίνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Ύδρα» 

Μεγάλη κινητοποίηση στη Σαλαμίνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Ύδρα» 

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΕΕ! Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Ύδρα»! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα 

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΕΕ! Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Ύδρα»! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα απαίτησαν με τη μεγάλη τους κινητοποίηση στη Σαλαμίνα, εργατικά Σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών Αττικής, η Παλαιστινιακή Παροικία και κάτοικοι του νησιού.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «Ούτε η φρεγάτα, ούτε άλλο πλοίο, εμείς δεν πολεμάμε για του ΝΑΤΟ το σφαγείο» φώναξαν οι διαδηλωτές έξω από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, καταγγέλλοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η μεγάλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης όπου οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις».

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος και Διαμάντω Μανωλάκου, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Παπαναστάσης.

Μ. Μπεκρής: Κανένας Έλληνας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη

«Είμαστε σήμερα εδώ για να φωνάξουμε γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε ώστε να μη λύσει κάβους καμιά φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα. Κανένας Έλληνας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη. Έχουμε καθήκον ο λαός και η νεολαία, να επιβάλουμε το δίκιο μας, για μια Ελλάδα χωρίς συμμετοχή στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε βάρος των λαών, έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και τις οικογένειές μας να δυναμώσουμε τον αγώνα για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και ΕΕ και κλείσιμο των βάσεων του θανάτου» τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Σημείωσε ότι «η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην ερυθρά θάλασσα αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη», «βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη και σε δολοφόνο άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων. Ο λαός του Περάματος, της Σαλαμίνας, συνολικά του Πειραιά βρίσκεται εν δυνάμει σε κίνδυνο, χωρίς να είναι δική μας επιλογή. Από τη στιγμή που εμπλεκόμαστε μέχρι τα μπούνια σε αυτό το μακελειό δεν μπορεί να κανένας μας να κοιμάται ήσυχος».

Την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο κατήγγειλαν στις ομιλίες τους ο Παντελής Περδικής, εκ μέρους Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και ο Αντώνης Νταλακογιώργος, Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΚ Πειραιά.

Θερμό χαιρετισμό στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και σε όλους όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό απηύθυνε ο Αμπουασάμπε Μοχάμεντ, εκ μέρους της Παλαιστινιακής Παροικίας, ενώ διαβάστηκε και  ψήφισμα της Ομάδας Γυναικών Σαλαμίνας στο οποίο καταγγέλλεται η απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα

Ενδιαφέροντα άρθρα