Μεγάλο Συλλαλητήριο στην Κρήτη

Μεγάλο Συλλαλητήριο στην Κρήτη

«Να σταματήσει η εμπλοκή στο μακελειό στη Γάζα» ακούστηκε δυνατά έξω από τη βάση της Σούδας

«Ξεσηκωμός! Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα! Καμιά εμπλοκή στο μακελειό! Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα». Αυτό το μήνυμα ακούστηκε δυνατά έξω από τη βάση του θανάτου, στην μεγάλη παγκρήτια κινητοποίηση που διοργάνωσαν δεκάδες σωματεία και φορείς του νησιού.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε έξω από τη βάση της Σούδας, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα και πέταξαν κόκκινη μπογιά που συμβολίζει το αίμα του παλαιστινιακού λαού.

Η κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στη Γάζα ξεκίνησε με συγκέντρωση στη δημοτική αγορά Χανίων. Τα συνθήματα των διαδηλωτών ξεσήκωσαν όλη την πόλη.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, φοιτητές και νεολαία φώναξαν δυνατά: «Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», καθώς και «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Το πανό των Επιτροπών Ειρήνης που έγραφε «Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Οι λαοί θα νικήσουν», έδινε το στίγμα. Αυτό το μήνυμα εξέφρασαν και οι πρόεδροι των Επιτροπών Ειρήνης που χαιρέτισαν στο συλλαλητήριο.

Στην κινητοποίησε έδωσε το «παρών» πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του Κόμματος, καθώς και εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε Δήμους της Κρήτης.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι τη βάση της Σούδας, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά της ελληνικής εμπλοκής.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια