ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2022 – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2022 – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2022 ΣΤΙΣ 12μ.

 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέες και νέοι,

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας  την Παρασκευή 8 Απρίλη, στις 12 μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να καταδικαστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και για να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού! Είναι ένας πόλεμος άδικος, που έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής!

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Παίζει με τη φωτιά του πολέμου στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη αντιποίνων, με τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ’ άκρη σ’ άκρη να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια και τα πολιτικά αεροδρόμια έχουν τεθεί στη διάθεση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων για να συμβάλλουν στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς!

Καταδικάζουμε την προετοιμασία από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους σχηματισμούς μάχης (battlegropus), στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Aντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία! Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα!

Απαιτούμε:

  • Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
  • Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2022 ΣΤΙΣ 12μ.

 

 

Εργατικά σωματεία – ΕΕΔΥΕ – Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων – φοιτητικοί σύλλογοι – ΟΓΕ – Φορείς του Λαϊκού Κινήματος

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια