ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΕΔΥΕ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΕΔΥΕ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Η αναμέτρηση τα είχε όλα. Γκολ, δοκάρια, ένταση, κερκίδα…

Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας

Ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στον Αστέρα Ευελπίδων και τους αγωνιστές των Επιτροπών Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, έληξε ισόπαλος 2-2. Η αναμέτρηση τα είχε όλα. Γκολ, δοκάρια, ένταση, κερκίδα… Η ομάδα του Αστέρα προηγήθηκε δύο φορές, αλλά οι αγωνιστές της Ειρήνης, μαχόμενοι μέχρι τέλους, ισοφάρισαν.

Νικητής του παιχνιδιού ήταν το μήνυμα που αυτό έστειλε: «Κάτω τα χέρια από το λαό της Βενεζουέλας! Κάθε λαός είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίζει για την τύχη του».

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, μέσα σε ένα πολύ ωραίο κλίμα, χαιρέτισε ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Αλεχάντρο Οικονόμου, επισημαίνοντας τον αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό χαρακτήρα του φιλικού αγώνα. Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο Γρήγορης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ αναδεικνύοντας τους σχεδιασμούς που υπηρετεί η επέμβαση στη Βενεζουέλα, τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα ότι στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους θα βρουν το λαό μας απέναντί τους.

Ο φιλικός αγώνας αποτέλεσε αφορμή για την ανάδειξη της σύγχρονης ανάγκης των νέων για ελεύθερο χρόνο και άθληση, χωρίς να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Οι αξίες του αθλητισμού, όπως η συλλογικότητα, η ενότητα, η προσπάθεια μέχρι τέλους, μπορούν να γίνουν «όπλα» και στον αγώνα έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου για μια ζωή χωρίς κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια