Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία ΝΑΤΟικών φονιάδων στο Λιτόχωρο

Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία ΝΑΤΟικών φονιάδων στο Λιτόχωρο

Να φύγουν οι φονιάδες των λαών από το Λιτόχωρο, απαίτησε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία με τη συμμετοχή του στη μαχητική συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνη Πιερίας

Να φύγουν οι φονιάδες των λαών από το Λιτόχωρο, απαίτησε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία με τη συμμετοχή του στη μαχητική συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνη Πιερίας, σήμερα. Με τα συνθήματα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «έξω το ΝΑΤΟ από το Λιτόχωρο», αλλά και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», στάλθηκε ξεκάθαρα δυνατό μήνυμα με την κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε έξω από την πύλη του στρατοπέδου, όπου έχουν εγκατασταθεί οι αμερικανοΝΑΤΟικοί πεζοναύτες στο πλαίσιο ασκήσεων πολέμου στην περιοχή.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία του Λιτοχώρου, εκπρόσωποι των Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιτοχώρου και Πιερίας, του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «Δήμητρα», του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «η Πρωτοπορία», δήλωσαν την συστράτευσή τους στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην μετατροπή της περιοχής σε εξάσκησης και ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων.

Ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, στην ομιλία του σημείωσε ότι «είναι μία συγκέντρωση πού δείχνει τη θέληση και την απόφαση όλων μας, κυρίως όμως των ίδιων των κατοίκων της περιοχής, να αντισταθούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό, απέναντι στις εξελίξεις που δρομολογούνται.

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική έκφραση της δυναμικής αντίθεσης όλων σας, που εκφράζεται με αυτό το μαζικό τρόπο. Όχι, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Λιτόχωρο “ένα ακόμη πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι”! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η περιοχή ολόκληρη σε ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς. Δε θα επιτρέψουμε να καταστραφεί το βιος, τα σπίτια, οι αγροί και τα χωράφια των απλών ανθρώπων από τα ξένα όπλα και τα πολεμοφόδια που χρησιμοποιούνται στο πεδίο βολής. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί μια ευρύτερη περιοχή γύρο από τον Όλυμπο από τις ασκήσεις – πραγματικές πρόβες πολέμου των ΝΑΤΟικών.

Είναι οι ζωές μας που μετρούν πολύ περισσότερο, οι ζωές και το ειρηνικό μέλλον των παιδιών μας και όχι τα κέρδη του ελληνικού κεφαλαίου, των ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων για χάρη των οποίων η ελληνική κυβέρνηση καταστρέφει και αυτήν την όμορφη περιοχή. Είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγωνία και οι φόβοι σας. Εκτός απ’ τους γενικότερους κινδύνους που δημιουργεί η παρουσία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εδώ στο Λιτόχωρο είναι σίγουρο ότι το πεδίο βολής θα εξελιχθεί σε μια εστία τοξικής μόλυνσης, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία όλου του λαού και στο οικοσύστημα της περιοχής.

Δεν είναι μόνο το απεμπλουτισμένο ουράνιο που τυχόν φέρουν κάποιες κατηγορίες βλημάτων, είναι και η τοξικότητα των εκρηκτικών υλών που χρησιμοποιούνται. Γι’ αυτό όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, μαζί με το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους των αγροτών και των μικρών αυτοαπασχολούμενων πρέπει να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη.

Και δεν είναι αυτό μία αβάσιμη κινδυνολογία. Να θυμηθούμε όλοι τη ραδιενεργή και τοξική μόλυνση με την οποία πότισαν οι νατοϊκοί μακελάρηδες τη Γιουγκοσλαβία πριν από εικοσιπέντε χρόνια, το Ιράκ αργότερα, τόσα και τόσα άλλα μέρη του κόσμου».

Τόνισε ότι περιοχή ολόκληρη βρίσκεται μέσα στις φλόγες του πολέμου, με τη σφαγή – γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, με τις νέες εστίες που ξεσπούν στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό κόλπο, με τους βομβαρδισμούς της Υεμένης από τα πλοία και τις βάσεις των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, ενώ συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα το προτεκτοράτο του Κοσόβου παραμένει μια άσβεστη φωτιά, απειλώντας συνεχώς με ανάφλεξη όλη τη Βαλκανική χερσόνησο.

«Όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα πύρινο κουβάρι που κατακαίει λαούς και χώρες! Όλα αυτά έχουν τον ίδιο παρονομαστή, είναι τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και έχουν το ίδιο τίμημα, τις ζωές και τη φτώχεια των λαών, των απλών ανθρώπων, την καταστροφή χωρών, τον ξεριζωμό και τ’ ατέλειωτα καραβάνια των προσφύγων», είπε.

Και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή η Βάση της Σούδας, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, η Αλεξανδρούπολη και τα λιμάνια τους μετατρέπονται σε ορμητήρια των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Πριν από λίγες μέρες αμερικανοΝΑΤΟικά πλοία των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας αγκυροβόλησαν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το ίδιο στα Χανιά και τον Πειραιά, στη Γρίτσα εδώ στο Λιτόχωρο όπου ΑμερικανοΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι περνοδιαβαίνουν συνεχώς στη χώρα μας. (…)

Η Θεσσαλονίκη, το Λιτόχωρο και όλος ο ελληνικός λαός ξέρουν καλά τι σημαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια κι επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας. Σε δύο μήνες συμπληρώνονται 25 χρόνια από το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας το 1999. Ο λαός και η νεολαία της περιοχής μας έχουν δώσει σκληρούς αγώνες για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς και πολέμους κάτω από το σύνθημα: “Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών – όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών”. Με το ίδιο σύνθημα απαντάμε και σήμερα!

Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, για την προώθηση της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου την οποία ονομάζουν “εθνικό συμφέρον”, εμπλέκουν ολοένα και βαθύτερα το λαό μας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη, το Λιτόχωρο και ολόκληρη τη χώρα σε στόχο απαντητικών χτυπημάτων αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο το ειρηνικό μέλλον και τη ζωή του λαού και της νέας γενιάς».

Και κάλεσε το λαό και τη νεολαία σε συσπείρωση και ασταμάτητο αγώνα. «Μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς του λαού, μαζί με κάθε απλό άνθρωπο καλής θέλησης να δημιουργήσουμε το μέτωπο που θα φέρει την ανατροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, ενάντια το σύστημα που γεννάει την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τους πολέμους».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Λιτοχώρου που κατέληξε έξω από την κεντρική πύλη του στρατοπέδου «Μπαλανίκα» όπου εδρεύει η 24η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων. Εκεί επέδωσαν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους στον Αξιωματικό Υπηρεσίας της Ταξιαρχίας.

  • Απαιτούν:
  • Έξω οι αμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες από το Λιτόχωρο!
  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων, η επίθεση στην Υεμένη κι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Η κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, τις αποστολές πολεμικού υλικού και όποιων διευκολύνσεων στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
  • Η χώρα μας να σταματήσει να είναι ορμητήριο του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ!
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  • Να κλείσει το πεδίο βολής του Λιτοχώρου για τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες!
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!
  • Εξω η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια